Uiteraard moet je voor een safari in Afrika zijn, maar het continent heeft veel meer te bieden dan dat. Onze top 10 van de mooiste Afrikaanse landen!

Botswana

Wil je de échte wildernis van Afrika beleven, dan moet je in Botswana zijn. Om massatoerisme te weren, houdt de regering de prijzen bewust hoog. Je moet er dus iets voor over hebben, maar de unieke Okavango Delta, de uitgestrekte Kalahari-woestijn en de grote aantallen wild in het Chobe National Park zullen je zeker niet teleurstellen.

Egypte

Dit indrukwekkende land kende de laatste jaren een serieuze terugval wat toerisme betreft, en dat is jammer, want Egypte heeft heel wat architecturale en geschiedkundige parels te bieden. Denk piramides, tempels en tombes. Je gaat er duizenden jaren terug in de tijd!

Leestip! Op Nijlcruise: de wereldwonderen van Egypte.

Kaapverdië

Misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij Afrika, maar dit eiland is een heel toegankelijke bestemming. Je hebt dan ook eerder het gevoel in Portugal te vertoeven. Ideaal voor wie het continent met mondjesmaat wil ontdekken.

Madagaskar

Het land van de kenmerkende baobabs (of apenbroodbomen) en de guitige lemuren (of maki’s). Hier kom je voor de flora en fauna. Dit eiland heeft alles: van tropische regenwouden en bergen tot woestijn en parelwitte stranden.

Marokko

Kleuren en kruiden snuiven in de soeks van Marrakech, struinen door de steegjes van Fez, zonnen in Essaouira, trektochten maken door het Atlasgebergte en overnachten in de Sahara. De vraag is: wat kun je níet doen in Marokko?

Namibië

De roodoranje zandduinen van de Namib-woestijn spreken ongetwijfeld tot de verbeelding, met hoogtepunten als de Sossusvlei en Dodevlei. Maar ook voor wildlife zit je goed in Namibië. Safariparken als Etosha en Erindi zijn uiterst geschikt voor een zoektocht naar de Grote Vijf.

Leestip! Hier moet je stoppen op een roadtrip door Namibië.

Oeganda

Minder vanzelfsprekend, maar Oeganda is samen met Rwanda en Congo dé plek om de bedreigde berggorilla’s in het Virunga-gebergte te bezoeken. Voor chimpansees moet je in Queen Elizabeth National Park zijn. Een ander hoogtepunt is dan weer het gigantische Victoriameer.

Seychellen

Inspiratie nodig voor je huwelijksreis? Dit archipel is de ultieme droombestemming! Je weet wel, palmbomen, azuurblauw water en uitgestrekte stranden. Voeg daarbij een adembenemende natuur en unieke vogelsoorten, zoals de zwarte papegaai, en het plaatje is compleet. Welkom in het paradijs.

Tanzania

Onbewust ken je wellicht al heel wat van Tanzania’s hoogtepunten. Denk maar aan de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, en de Serengeti, met zijn eindeloze vlaktes en grote kuddes gnoes, buffels en zebra’s. En dan hebben we het nog niet over het wondermooie eiland Zanzibar gehad!

Zuid-Afrika

Maar weinig landen zijn zo veelzijdig als Zuid-Afrika. De ‘regenboognatie’ heeft alles wat je maar wensen kan: hippe steden, mooie stranden, indrukwekkende bergen, cultuur, wildlife, woestijn, steppe, savanne… Moeten we nog verdergaan? De goede infrastructuur en Westerse invloeden maken van Zuid-Afrika de ideale kennismaking met het continent.

Vorig artikelDe 10 meest iconische wereldsteden
Volgend artikelEen oldtimer kopen? Dit moet je weten!