Mooiste natuurparken van Europa

Op zoek naar stilte en schoonheid? Voor natuur hoef je helemaal niet ver te gaan. Ontdek de 10 mooiste natuurparken in Europa, van Finland tot Slovenië!

1. Finland, Oulanka Nationaal Park

De kracht van het water ontdek je in al haar glorie in één van Finlands mooiste natuurparken. De verschillende wandelpaden en hangende bruggen nemen je mee naar imposante watervallen.

2. Frankrijk, Parc National des Cévennes

Dit is het tweede grootste van Frankrijks natuurparken. Je ontdekt er heel wat roofvogelsoorten, maar ook druipsteengrotten, kastelen en ruïnes.

3. Groot-Brittannië, Lake District National Park

Hier ontmoet het Engelse vlakke platteland het ruige Schotse heuvellandschap. Dichters zoals William Wordsworth en Robert Southey verloren hier hun hart.

Tip Lees hier over onze roadtrip door het Lake District en Yorkshire Dales.

4. Italië, Etna Nationaal Park

De Etna is één van de actiefste vulkanen. Met een beetje geluk maak je een uitbarsting mee. Dat spektakel trekt honderdduizenden toeristen!

5. Kroatië, Nationaal Park Plitvicemeren

Door een natuurlijk afzettingsproces gedurende duizenden jaren zijn in dit natuurpark dammen ontstaan, die op hun beurt weer voor meren, grotten en watervallen zorgden. Er zijn zo’n zestien meren en negentig watervallen te bewonderen. In het bos leven beren, wolven en zeldzame vogels.

6. Lanzarote, Nationaal Park Timanfaya

Letterlijk vertaald: vuurbergen. Het natuurpark kreeg zijn kenmerkende maanlandschap door een vulkaanuitbarsting in 1730.

7. Noorwegen, Nationaal Park Forollhogna

Kuddes wilde rendieren huppelen hier nog vrolijk rond door prachtige alpenweiden, bergmeren en rivieren. De fjorden in het natuurpark maken het uitzicht alleen maar grootser.

8. Oostenrijk, Nationaal Park Kalkalpen

Een mild bergachtig landschap, gecombineerd met vele grotten, waaronder een 700 meter hoge bergschacht en een ondergrondse ijszuil. Een stoeltjeslift brengt je naar een indrukwekkend uitkijkpunt.

9. Roemenië, Nationaal Park Cheile Nerei-Beusnita

Een stuk onbekender, maar daarom niet minder de moeite. Een verborgen parel in Roemenië, met avontuurlijke paden tussen blauwe meertjes, groene bossen en hier en daar een waterval.

10. Slovenië, Triglav Nationaal Park

De reusachtige bergen en grote niveauverschillen zorgen niet alleen voor adembenemende landschappen en zere kuiten, maar ook voor mooie watervallen en talloze bergriviertjes.

 

Lees ook

De 10 mooiste eilanden van Europa

De 10 mooiste landen van Afrika

8 adembenemende autoroutes in Europa

10 wijndomeinen die je moet gezien hebben

Vorig artikelBelgen worden massaal geflitst in Frankrijk
Volgend artikelTop 10: de knapste kust van Europa