Je hebt steden en je hebt wereldsteden. Ze vormen de perfecte start voor een roadtrip, maar maken ook je wildste citytripdromen waar. Onze top 10!

Bangkok, Thailand

Weinig andere wereldsteden combineren exotiek en de chaotische drukte van moderne tijden zo goed als deze Thaise metropool. Hier dwaal je van wolkenkrabbers naar tempels met gouden boeddha’s, langs haastige tuktuks, eindeloos veel winkeltjes en geuren van kruidig eten.

Delhi, India

Geen enkele stad vat het oude én nieuwe India zo goed samen. Tussen de Vrijdagmoskee, het Rode Fort en de brede boulevards uit koloniale tijden liggen rommelige hoekjes en straatjes vol fietsriksja’s, kleurrijke markten en heilige zwerfkoeien.

Kaapstad, Zuid-Afrika

Een heerlijke mix van geschiedenis en trendy chic in een decor tussen zee en bergen. Dat is de kracht van Kaapstad. Cultuur en shoppen zijn hier even belangrijk als de omringende natuur met wijngaarden en surfspots.

New York, Verenigde Staten

De stad die nooit slaapt. Letterlijk. New York is nog boeiender, gekker en sneller dan de clichés beweren. Cultuur, lifestyle, musea, shopping… de klok rond. Laat je meeslepen door één van ’s werelds meest overweldigende wereldsteden.

Parijs, Frankrijk

De hele wereld wil ooit naar de lichtstad. Voor de Eiffeltoren natuurlijk, maar nog meer voor de romantiek, elegantie, kunstzinnigheid en geurige croissants.

Rio de Janeiro, Brazilië

Uitbundigheid én wereldberoemde landmarks, dat is Rio. Stad van de Olympische Zomerspelen, strandcultuur in Copacabana en Ipanema, een immense Christus die over de stad waakt, maar vooral een aanstekelijke sfeer van samba, caipirinha en voetbal.

Sint-Petersburg, Rusland

De oude Russische hoofdstad verbluft je met de kleurige grandeur van de tsaren, het onwaarschijnlijke Hermitagemuseum, kanalen, bruggen, eindeloze zomernachten en een levendige kunst- en muziekscène.

Sydney, Australië

Het mag dan Australiës meest bruisende stad zijn, de sfeer blijft er ontspannen. In dit hart van kunst, design, architectuur – denk aan het iconische operagebouw – en topgastronomie loop je toch lekker rond in T-shirt met een surfboard onder de arm.

Tokio, Japan

In de hyperactieve Japanse hoofdstad voel je je soms op een andere planeet. Futuristisch neon, wolkenkrabbers en dichte drommen mensen, maar ook oude huizen, schrijntjes, folklore en sumo. En een knotsgekke popcultuur.

Venetië, Italië

Met ruim honderd eilandjes, nog meer kanalen en prachtige palazzo’s overtreft de beroemde stad alle verwachtingen. Dwaal rond in dit magische labyrint en laat je verrassen.

Liever zee dan wereldsteden?

Ontdek ook de 10 knapste kusten van Europa!

Vorig artikelGetest: Alfa Romeo Stelvio
Volgend artikelDe 10 mooiste landen in Afrika