De 10 mooiste eilanden van Europa

De grote troef van een eiland is de constante nabijheid van de zee. Perfect voor een heerlijke vakantie. Dit vinden wij de 10 mooiste eilanden van Europa!

Capri & Ischia

De twee zuiderse eilanden liggen in de Golf van Napels. Capri moet het hebben van zijn dramatische kliffen en blauwe grot, het grotere Ischia biedt meer variatie én de mooiste thermale bronnen. Erg toeristisch in het hoogseizoen, bezoek ze dus liever niet in de zomer.

Cycladen

Deze Griekse eilandengroep heeft een onmiddellijke aantrekkingskracht. Dat ligt ongetwijfeld aan het contrast van het ruige land met de blauwe zee en witte huisjes. Het populaire Kos, Mykonos en Santorini zijn misschien de mooiste, maar een stuk drukker dan pakweg Naxos, Paros en Milos. Rustzoekers kunnen naar Serifos, Tinos of een nog onbekender eiland.

Ibiza

Als je de fuifnummers en hippe scene links laat liggen, ontdek je, vooral in het noorden, een ander Ibiza. Met fenomenale en rustige baaien, prachtige finca’s, mooie pijnboomwouden en fantastische landschappen om door te wandelen of te fietsen.

Jersey & Guernsey

De Kanaaleilanden tussen Normandië en Zuid-Engeland, met Jersey en Guernsey als grootste, blijven een goed bewaard geheim. Ze combineren een verrassend mild klimaat met krijtrotsen, zandstranden en veel groen – wijngaarden inbegrepen. Ideaal om actief genieten te combineren met culinaire verwennerij.

Lees ook wat je zeker niet mag missen op Jersey, Guernsey en Sark!

Gozo

Gozo is een heel andere wereld dan het drukke zustereiland Malta. Op dit landelijke eiland kom je naast enkele luxehotels vooral rustige dorpjes, authentieke visrestaurants, bizarre kliffen aan het water en een zee van tijd tegen. Opmerkelijk zijn de resten van vijfduizend jaar oude tempels.

La Palma

In het noordwesten van de Canarische Eilanden kom je de nog steeds onderschatte parel La Palma tegen. Volgens velen is dit met zijn weelderige regenwouden, vulkanische landschappen, een aantrekkelijke hoofdstad, fraaie stranden en de helderste sterrenhemel het mooiste van de hele eilandengroep.

Lewis & Harris

Geen gebrek aan Schotse eilanden, maar het is Lewis and Harris, het grootste eiland van de Buiten-Hebriden dat het vaakst op de mooiste-lijstjes voorkomt. Een dunbevolkte uithoek van Europa met een ruige schoonheid. Met gouden stranden, traditionele ‘blackhouses’ en een levendige Gaelic-cultuur. Voor avonturiers.

Lofoten

Lang vervlogen ijstijden én de warme golfstroom hebben de Noorse Lofoteneilanden gemaakt tot wat ze nu zijn: een verbluffend landschap met bergpieken en diepe fjorden, rijke visgronden en dorpjes vol droogrekken voor stokvis. De perfecte plek om te onthaasten bij middernachtszon of het noorderlicht.

Madeira

Op dit mooie Portugese eiland blijft massatoerisme al bij al beperkt, omdat er geen natuurlijke zandstranden zijn. Uiteraard kun je er wel terecht in resorthotels en chique quinta’s. Maar de echte troef is de natuur. Het subtropische klimaat zorgt voor een fantastische bloemenpracht. Wandelaars hiken er graag door de intens groene bergen.

Waddeneilanden

Iedereen heeft wel zijn favoriete Nederlandse Waddeneiland, maar volgens velen is Ameland net ietsje mooier. Misschien omdat Ameland niet alleen natuurschoon en ruimte biedt, maar ook authentieke commandeurswoningen, tradities, kunstgalerijen en culinaire gastvrijheid. Extra leuk: je komt hier vooral fietsen en weinig auto’s tegen.

Vorig artikelKrijg beloning voor spitsmijden in Antwerpen
Volgend artikelHogere belasting door nieuwe manier van verbruik meten?