recyclageFoto: Jeroen Peeters

Met de opkomst van geëlektrificeerde auto’s moet ook de recyclagesector een tandje bijsteken. VAB-Magazine ging op bezoek bij Belgian Scrap Terminal in de Antwerpse haven om te zien hoe de ontmanteling van hybrides en EV’s precies in zijn werk gaat.

Of het nu conventionele dan wel geëlektrificeerde auto’s betreft, de EU verlangt dat minimaal 95% van een afgedankte auto hergebruikt, gerecycleerd of energetisch gevaloriseerd wordt. België doet op vlak van recyclage nu al beter, door 97,1% van oude auto’s een nieuw leven te geven. Daarmee behoort het klassieke beeld van een geperste carrosserie op een autokerkhof tot het verleden.

Om na te gaan hoe de moderne recyclage van al even moderne vierwielers precies in zijn werk gaat, trokken we met onze cameraploeg naar Belgian Scrap Terminal in de Antwerpse haven. BST is één van de 125 door Febelauto erkende recyclagecentra, dat nu al gecertificeerd is om de auto’s van morgen te recycleren. Een kijk achter de schermen van een boeiend proces in de autosector.

Vorig artikelJouw gezin in de jury van ‘VAB-Gezinswagen van het Jaar’?
Volgend artikel48u in Leiden, alternatief voor Amsterdam en Rotterdam