VAB-menu Fortuin Kontich

Het VAB-menu biedt je tweemaandelijks een gastronomische ervaring bij een beproefd restaurant. Van 9 maart tot en met 13 april kun je terecht bij het vernieuwde Fortuin in Kontich.

Fortuin werd uitgeroepen tot ‘Brasserie van het jaar’, maar laat je niet misleiden door het woord ‘brasserie’. Hoewel veel van de gerechten van chef Stijn Rotthier, amper 30 jaar, teruggaan naar grootmoeders keuken brengt hij ze met veel diepgang en een gastronomische verfijning die een opleiding in sterrenzaken doet vermoeden. En inderdaad, Rotthier verdiende zijn strepen bij Viki Geunes (Zilte) en Piet Huysentruyt (Likoké). Na amper één jaar kwam nieuwkomer Fortuin dan ook de Gault&Millau binnen met een puike 13,5/20 en mogen Rotthier en vennoot Dave De Causemaeker het bordje met ‘Brasserie van het Jaar 2023’ aan de gevel hangen. Hoewel de naam teruggaat tot in 1666 – toen was herberg De Grote Fortuin een rusthalte voor reizigers tussen Brussel en Antwerpen – werd de nieuwe Fortuin ondergebracht in een stijlvolle nieuwbouw met een interieur dat veel warmte uitstraalt.

 

VAB-menu Fortuin

  • Oeuf en cocotte
    Velouté van kastanjechampignon, zacht eitje, handgepelde grijze garnaal en geroosterde bloemkool
  • Poulet aux asperges
    Franse hoevekip, jus Fine Champagne, witte asperge en pommes dauphine
  • Tarte à la rhubarbe
    Sorbet en knapperig gegaarde rabarber, cheesecake en amandel

Info en reserveringen

Gemeenteplein 4, 2550 Kontich

03/290.44.33, fortuinkontich.be

Gesloten op dinsdag, woensdag en zaterdagmiddag. Dit aanbod is geldig van 9 maart tot en met 13 april, onder voorbehoud van beschikbare plaatsen en niet op Pasen en Paasmaandag. In het weekend is het aanbod enkel geldig op zondagmiddag. Vermeld bij reservatie via de website uitdrukkelijk het VAB-menu.

Previous articleTe huur: droomplek. Dit zijn de populairste Airbnb’s!
Next articleGluren bij de buren: 10 tips in Zeeuws-Vlaanderen