Op zeilcruise met kinderen Star Clippers

Een week met kinderen op zeilcruise, is dat niet saai, lastig en zelfs gevaarlijk? Het antwoord luidt driemaal overtuigd: nee. Een prachtige viermaster van Star Clippers nam ons onder wapperende zeilen mee langs kleurrijke stadjes en zonnige stranden aan de Middellandse Zee. Schip ahoy!

Het leven op zeilcruise

Op een zeilcruise krijg je tijd cadeau. Luisteren naar het ruisen van het water, chillend in de netten aan de boegspriet. Dagdromen op het deck met de wind in de haren… En de volgende ochtend weer vroeg de kajuit uit om de zon te zien opkomen boven zee. Maar het ontbreekt ook niet aan actie op een zeilboot. Aan boord zijn twee zwembaden, gevuld met opgepompt zeewater. De golfslag die ontstaat door de deining van het schip zorgt voor extra pret.

Pure verwennerij

Deze 115,5 meter lange viermaster werd in 1992 gebouwd in Gent. Het schip kan 166 passagiers meenemen, maar nooit heb je het gevoel met veel mensen aan boord te zijn. Er is volop ruimte en je voelt je veel dichter bij de natuur dan op een klassiek cruiseschip. Welgeteld 74 crewleden staan op deze cruise dagelijks klaar om de passagiers in de watten te leggen. Elke ochtend en middag wacht in de dining room een rijkelijk gevuld buffet, ’s avonds mag je je keuze maken uit het aangeboden menu. Gegarandeerd geen gemopper aan tafel!

Hijs de zeilen!

De handelingen van de stuurman, de orders van de kapitein: we maken letterlijk het reilen en zeilen aan boord mee. De kids mogen zelfs toestellen zoals de sextant uitproberen. Al deze bijzondere details spreken niet alleen tot de verbeelding maar geven het schip ook een gracieuze uitstraling. En elke avond, klokslag tien uur volstrekt zich een indrukwekkend spektakel waarvoor de passagiers op het bovenste deck verzamelen: op de tonen van ‘Conquest of Paradise’ worden de zeilen gehesen. 16 zeilen, goed voor 3365 m² stof.

Zeemansknopen en mastklimmen

Ook ingewikkelde zeemansknopen leer je aan boord. Handig trucje om je ouders te boeien, zo blijkt. Maar de meest spannende activiteit was beslist het klimmen in de mast. Wees gerust, enkel veilig vastgeklikt mag je naar boven klauteren. Wie tot het kraaiennest durft, wordt beloond met een adembenemend uitzicht. Een onvergetelijke ervaring!

Op verkenning

Een voordeel van reizen met Star Clippers is dat je in baaien kunt aanmeren waar de grote cruiseschepen niet geraken, waardoor je vooral tussen locals belandt. Je kunt altijd meegaan op excursie, maar het staat je ook vrij om zelf op verkenning te gaan. Relaxen op het strand, een nieuwe stad ontdekken: je maakt je vakantie zo afwisselend als je zelf wilt. En aan het einde van de dag is het steeds weer heerlijk terugkeren naar een gezellig avondje aan boord.

Star Clippers praktisch

Star Clippers heeft drie van ’s werelds grootste en hoogste zeilschepen. De schepen kunnen voor anker gaan in kleinere havens, wat de ervaring van een privéjacht evenaart. De twee kleinere schepen, Star Flyer en Star Clipper, nemen elk 166 gasten mee met een bemanning van 74, terwijl de Royal Clipper 227 gasten vervoert met een bemanning van 106. De schepen varen in de zomer in de Middellandse Zee en in de winter in de Caraïben en Costa Rica. Voor deze cruise gingen wij aan boord in Cannes, waar we na een week rondreizen ook weer aanlegden.

Alle informatie vind je op starclippers.com.

Vorig artikelDit zijn de deelnemende fietsen voor de tiende ‘Bike of the Year’-verkiezing
Volgend artikelMet de trein op citytrip (zonder overstap!)