airbnb

Met Valentijn in aantocht verzamelde Airbnb populaire woningen om op de knie te gaan. Want in zo’n vijf jaar tijd zijn logeerpartijtjes mét huwelijksaanzoek in een Airbnb verdrievoudigd, zo meldt het populaire online boekingsplatform. 

Uit een analyse van recensies van gasten, waarbij Airbnb zocht naar termen zoals ‘een aanzoek doen’, ‘verloven’, ‘huwelijksaanzoek’ en andere varianten, blijkt dat sinds 2018 het aantal vermeldingen van huwelijksaanzoeken met 283% is gestegen. Gasten delen dus maar al te graag het heuglijke nieuws via reviews op Airbnb. Ook plannen? Hieronder vind je drie logeerplekken die je geliefde in vervoering zullen brengen!

Perfect voor tortelduifjes: duiventoren in hartje Edinburgh

Midden in de Schotse hoofdstad, verborgen in een betoverende tuin, ligt deze zestiende-eeuwse duiventil. Oude stenen muren en houten balken combineren moeiteloos met modern comfort. ’s Avonds gaan jullie de trap op om in de torenkamer onder katoenen lakens te duiken. Een heerlijk stekje voor twee!

Romantiek in Italië: villa met uitzicht op het Comomeer

Il Pulcino di Maria‘ is een loft voor twee, ondergebracht in de witte villa van eigenares Maria (midden op de foto). Deze Airbnb is gelegen in Moltrasio, een dorp op een paar kilometer van de stad Como. Vanop de balkons kun je genieten van een prachtig uitzicht op het meer. De perfecte plek voor dé vraag…?

Retraite in eigen land: design paalwoning mét jacuzzi

Deze designhut ligt aan de rand van een bos en biedt een panoramisch uitzicht op de Stavelot-vallei. Ondergedompeld in de jacuzzi op het grote terras geniet je hier van de absolute rust en spot je misschien wel herten, eekhoorns of vossen. Vergeet de champagne niet!

Lees ook

Love shacks: romantiek verzekerd in deze liefdesnestjes
Hier wil je valentijn vieren: romantische slaapplekken in eigen land
De mooiste bestemmingen voor een huwelijksaanzoek
Romantische hotels in Parijs

Vorig artikelDen Haag, waar streken hebben mág
Volgend artikel8x een wowgevoel in Madeira