Glamping in Europa

Droom jij ook al weg van je volgende vakantie? Wij selecteerden de meest adembenemende glampings van Europa. Zet ze alvast op je wishlist!

Glamping in Slovenië

Glamping Ljubno

Verscholen in het groen en omgeven door groenten, fruit en kruiden die je à volonté mag plukken. Het natuurlijke zwembad en de romantische zithoek brengen je gegarandeerd tot rust. Daarbovenop bieden ze luxueuze tenten aan met elk een privéjacuzzi en heb je toegang tot een sauna en hamam. Een vakantie om nooit te vergeten!

 

Garden Village Bled

Pak jij ook spontaan je koffer in wanneer je ‘massagepaviljoen’ en ‘Finse sauna’ hoort? Dan zie jij jezelf vast ook genieten van een Kneipp-therapie en voetreflexologie in een zwembad met bronwater en natuurlijke massagewaterval. Qua verblijf kies je tussen verschillende soorten accommodaties, van luxueuze tenten met hottub tot boomhutten boven een waterval. Het iconische Bled-meer is vlakbij!

 

Glamping in Hongarije

Cabin&Canvas

Glamping in combinatie met citytrippen? Het kan! Op 20 minuten rijden van Boedapest droom je weg bij Cabin&Canvas, een familie-initiatief om je een aparte Boedapest-ervaring te geven. De houten cabine en glampingtent bevinden zich in een groot recreatiegebied met wandelpaden, bossen en uitkijkposten. Perfect voor een unieke combinatie van stad en natuur.

 

Glamping in Finland

Kakslauttanen Arctic Resort

Ongetwijfeld de meest magische overnachting in dit lijstje: een glazen iglo in Lapland. Val in slaap onder de prachtige sterrenhemel en ontwaak met de ochtendzon. Als je geluk hebt, dan kun je zelfs het noorderlicht zien. Ontspan in ’s werelds grootste rooksauna en koel af in het ijs. De twee à-la-carterestaurants van het resort serveren beide Laplandse specialiteiten, zoals rendier en gegrilde zalm. Dat is Finland op een heel ander niveau!

 

Kalle’s Inn Glass Houses

Voor een unieke accommodatie onder de sterren en het noorderlicht moet je bij Kall’s Inn Glass Houses zijn. Het resort heeft een eigen strand en rechtstreekse toegang tot de skipistes. Elke kamer biedt een patio met een ongeëvenaard uitzicht op zee. De wintervakantie van je dromen!

 

Glamping in Noorwegen

Gluba Treetop Cabins

Kruip met de hele familie in een boomhut op 8 meter hoogte! De omgeving van Gluba Treetop Cabins is ideaal voor een avontuurlijke vakantie. Ga wandelen in de Zuid-Noorse natuur of kanovaren in de beverkanalen. ’s Avonds kom je tot rust aan het vreugdevuur op je terras.

Glamping in Europa

 

Glamping in Engeland

Elham Treehouse

Hier groeien de bomen ín het interieur. Het gerecycleerde eikenhout werd doorgetrokken in de rest van het interieur. Deze unieke boomhut laat je over het platteland van de 15de-eeuwse boerderij turen. Bezoek de tuinen van Kent of het historische Canterbury.

Glamping in Europa

 

Glamping in Duitsland

Baumgeflüster

Zweef een nacht meters boven de grond in deze gezellige en toch designwaardige boomhut. ’s Ochtends word je verwend met een vers ontbijt, netjes in een picknickmand aan de deur van je boomhut afgeleverd. We beloven dat je helemaal uitgerust terugkomt!

 

Glamping in Frankrijk

Glamping Attrap Reves

Vergaap je in een glazen bubbel aan de sterrenhemel. Met de telescoop spot je de sterren nog beter vanuit je bed. Elke bubbel heeft zijn eigen toegangsweg door het bos. Privacy en romantiek verzekerd!

 

Glamping in Italië

The Lazy Olive

Italië op z’n best! Je logeert in een tent tussen de olijfgaarden en kijkt uit over de wijngaarden in de verte. Wedden dat je niet weg te slaan bent van het zwembad? Wie toch meer van de omgeving wil zien, kan met de fiets naar Pienzo, Montalcino, Montepulciano en Siena.

 

Glamping in Spanje

Otro Mundo

Een prachtige ecoglamping in Albacete met uitzicht op de bergen. De inrichting van de koepels is een mix van retrochic met rustieke elementen en schatten gevonden tijdens wandelingen. Plons in de natuurlijke zwemvijver met bronwater uit de bergen en vergeet dat drukke leven!

 

Glamping in Portugal

Casa Fontelheira

Dit is een paradijs voor zowel de avonturier als de rustzoeker. Je slaapt in een luxueuze, sfeervolle safaritent met een uitzicht over de prachtige natuur die Portugal te bieden heeft. Volg een yogales of laat je verwennen met een heerlijke massage. Er is een groot verwarmd zwembad en verschillende spelletjes voor de kinderen.

 

Glamping in België

Cosy Cabins Warredal

Voor een unieke glampingervaring hoef je niet per se de landsgrenzen over. In het Forest Camp van Warredal overnacht je in natuurhuisjes die je het gevoel geven ver weg te zijn. Er is geen wifi, maar dat verplicht je om connectie te maken met de natuur en elkaar. En niet onbelangrijk, de tiny houses hebben een hottub!

 

Nutchel

In de houten huisjes van Nutchel ga je back to basics. Je maakt er licht met olielampen en kaarsen en verwarmt de cabin met een houtkachel. Zo word je één met de natuur en geniet je optimaal van de omgeving.

Vorig artikelWe maalden vorig jaar zo’n 4.000 autokilometers minder
Volgend artikelWat met je wagen als het automerk stopt