Zo houden onze medewerkers zich bezig in hun kot tijdens de coronacrisis

Het zijn moeilijke tijden voor ons allemaal. Maar we maken er het beste van. Op deze manier houden de medewerkers van VAB-Magazine zichzelf en hun kinderen veilig bezig!

Fotografe Ellen start met ‘project moestuin’

“Twee jaar geleden kwam zoon Seppe met de vraag of we een moestuin konden maken. Zijn eigen groentjes planten, verzorgen en oogsten (en hopelijk ook opeten), zag hij helemaal zitten. Nu we in ons kot moeten blijven, leek dit hét moment om die groene vingers te ontwikkelen. Online vinden we allerlei tips en tricks en zelfs een heuse website die ons vertelt wanneer we wat kunnen zaaien en oogsten. Het is ons eigen plekje van hoop geworden in deze coronaperiode. Iets nieuws waar we met heel het gezin in vliegen en ik moet toegeven dat ik nooit had gedacht dat onkruid wieden en aarde omspitten zo’n voldoening kon geven. Een aanrader voor iedereen die een plekje heeft in de tuin (of een houten bak op het terras).”

Reisjournaliste Annelies communiceert via een elfenhuisje in het bos

“Ik woon in een ontzettend sociale buurt; we eten samen, hebben een tuinfeest in het weekend, spelen petanque bij de buren of gaan met alle hondeneigenaars wandelen. Maar dat kan nu even niet meer. Voor onze kinderen van 6 en 8 is dat niet alleen vreemd, maar ook beangstigend. Dus bouwden ze in het bos om de hoek, wat we met alle buren delen, een elfenhuis. We stuurden foto’s via WhatsApp naar al onze buren, met de vraag om post achter te laten. Elke keer als we de hond uitlaten, lopen we voorbij het elfenhuis. En elke keer vinden we een briefje. Van Stekeltje, een egel. Van een hertenfamilie met jong. Van een bloemenelf. Er lag zelfs een geschenk van een haasje. En eerlijk waar, ik geloof dat de – oudere – mensen achter deze brieven net zo van dit bijzondere contact genieten als onze kinderen.”

Fotograaf Wim huurde een springkasteel voor zijn dochters

“Een springkasteelverhuurder uit de buurt lanceerde een corona-actie, waardoor we dit springkasteel voor een prikje in de tuin konden zetten. Nadat ze het nodige schoolwerk hebben gedaan, mogen de meisjes hier naar hartenlust op springen. Tussendoor schrijven ze ook nog kaartjes voor hun vriendinnetjes, die we dan met de fiets in de bus gaan steken.”

 

Adjunct-hoofdredacteur Ellen leert haar zoon fietsen

“Wij hebben van de gelegenheid gebruikgemaakt om ons jongste zoontje te leren met fietsen. Met de tips van onze fietsjournalist Kim lukte dat in een wip! Sindsdien trekken we elke dag naar buiten om een frisse neus te halen. Gelukkig ligt er een natuurgebied vlak bij de deur. Aan het einde van deze coronaquarantaine hebben we echt élk weggetje in de polder verkend!”

Redacteur Stijn bezoekt zijn favoriete musea virtueel

“Heel wat musea spelen op de coronacrisis in door op hun website virtuele bezoeken aan te bieden of dieper in te gaan op bepaalde kunstwerken. Ook Google Arts & Culture biedt heel wat culturele werken en museumbezoeken aan. In eigen land moest de langverwachte expo over Van Eyck ook de deuren sluiten, maar via deze website kun je veel van zijn werken tot in het kleinste detail bekijken. In dit artikel vind je nog meer museumideeën.”

 

Eindredactrice Sofie stuurt kaartjes naar familie en vrienden

“Ik had mijn grootouders nog een bezoekje beloofd, maar dat zal helaas moeten wachten. Aangezien ze meer dan 100 kilometer verder wonen, kan ik niet even op het raam gaan kloppen om te zwaaien. Daarom stuur ik hen een kaartje, om te zeggen dat ik aan hen denk. Een kennis stak gisteren een pak mooie wenskaarten in mijn brievenbus. Zomaar! Nu kan ik ook meteen iets sturen naar mijn beste vriendin die als verpleegster werkt, mijn lieve zus die alleen woont en enkele andere vrienden die ik de komende weken zal missen. Lekker oldskool!”

Fotograaf Heikki probeert fit en gezond te blijven

“Een beetje fit blijven in deze tijden lijkt me geen overbodige luxe. Ik ontbijt met veel fruit en neem ’s avonds de tijd om net iets uitgebreider en gezond te koken en nieuwe recepturen te testen. Wanneer ik in de buurt ga lopen, neem ik eens een andere weg dan normaal, test ik nieuwe looproutes en hou ik me eraan om ‘goeiedag’ te zeggen tegen iedereen die mijn pad kruist. Voor de rest is dit het moment om de projecten waar ik al een tijd mee in mijn hoofd zit op te starten.”

 

Reisjournaliste Inge kan eindelijk haar interieur aanpakken

“Ik zit altijd vol ideeën voor veranderingen en verbeteringen in huis: de trap in een ander kleur schilderen, een saaie muur behangen, een plank vernissen om een extra rek te maken… Dan haal ik in een ijverige bui alles in huis om daaraan te beginnen ‘als ik eens tijd heb’. Alleen komt dat er zelden van, omdat ik ook graag uren ga wandelen, in de tuin bezig ben of omdat we een weekendje weg zijn. Nu ziet het er dus naar uit dat er eindelijk een paar van mijn interieurprojectjes afgewerkt zullen geraken.”

Autojournalist Ken haalt zijn muzikale zelve weer boven

“Mijn belangrijkste quarantainevoornemen is om mijn elektrische gitaar na 10 jaar verwaarlozing nog eens boven te halen. Ik plan ook om mijn oude mixtapes boven te halen. Je weet wel, die zelf gecompileerde cassettes met je favoriete hits of eigen gekweel erop die ergens in een doos liggen stof te vergaren. Nu alleen hopen dat er ook nog een cassettespeler of een walkman bijzit.”

Ook dit kun je thuis doen in tijden van corona

  • Bestel een mooi boeketje bloemen online om je woonkamer op te fleuren. Nu je altijd thuis bent, zul je er maximaal plezier aan beleven. Deze bloemenwinkels leveren aan huis.
  • Kom na een hectische dag van telewerken en je kinderen entertainen tot rust met een ontspannende yogasessie. Er zijn op YouTube heel wat video’s te vinden. Misschien is jouw plaatselijke yogastudio wel met een YouTube-kanaal begonnen. In deze video toont Yoga Zuid hoe je ook samen met je kind yoga kunt doen.
  • Of plof eens diep in de zetel met één van deze knappe tv-series die je doen dromen van reizen (zodra het weer kan).
  • Weet je nog dat goede voornemen om na elke vakantie of na elk jaar een mooi fotoboek samen te stellen? Wij durven ervoor te wedden dat ook jij enkele jaren achterstand hebt opgelopen. Geen beter moment dus om die in te halen en samen herinneringen op te halen, die vakantiefoto’s te selecteren en in een mooi album te kleven (of slepen). Een online fotoboek maak je gemakkelijk met Albelli. Ook leuk: laat een wisselbare fotomuur printen via Ixxi of giet je mooiste Instagram-foto’s in een instawall.
Vorig artikelWandelen en fietsen volgens de coronamaatregelen
Volgend artikelMag ik nog (iemand) leren autorijden met de huidige coronamaatregelen?