Wandelen en fietsen volgens de coronamaatregelen

Laatste update: 4 mei 2020

Gelukkig mag je ondanks alle coronamaatregelen nog wel een frisse neus halen door te gaan wandelen en fietsen. Er zijn echter een aantal voorwaarden aan verbonden. We lijsten ze even voor je op.

Om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te vertragen legt de overheid een aantal coronamaatregelen op. Zo zijn alle niet-essentiële verplaatsingen verboden en moet iedereen zo veel mogelijk ‘in zijn kot blijven’. Buitenkomen om te wandelen, fietsen en joggen mag echter wel, op voorwaarde dat je een aantal regels volgt. Hier komen ze:

  • Je mag gaan wandelen in de natuur, maar enkel met de gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen. Vanaf 4 mei mag het ook met twee vrienden of vriendinnen, maar het moet altijd hetzelfde groepje zijn. Hou ook dan de veiligheidsafstand van 1,5 meter of meer in acht. Wandel je met meer dan 3 personen en behoor je niet tot hetzelfde gezin, dan kan de politie een boete uitschrijven. De coronamaatregelen voor fietsen zijn gelijkaardig. Met je gezin of met twee andere personen gaan fietsen mag vanaf 4 mei. Je wekelijkse uitje met de wielervrienden mag nog steeds niet.
  • Vanaf 4 mei mag je de auto gebruiken om naar een bos of stuk natuur te rijden. De afstand moet redelijk zijn. Het is dus niet de bedoeling om het halve land te doorkruisen. Fietsen moet nog steeds vertrekkend vanuit je eigen woning. Het is niet de bedoeling dat je met het fietsrek op de wagen naar een mooi plekje rijdt om daar te gaan fietsen.
  • Als het op jouw gewenste wandelplek te druk is, waardoor je niet de minimumafstand van 2 meter tot andere wandelaars kunt garanderen, dan moet je ergens anders naartoe.
  • Kom je onderweg een speeltuintje tegen, dan mogen je kinderen daar niet in spelen. Geen enkele speeltuin, ook niet buiten, mag momenteel gebruikt worden.

 

Lees ook

Zo maak je kinderwandelingen in de buurt spannender

Misschien heb je nu de tijd om je kind te leren fietsen zonder vallen

Met deze series kun je toch nog een beetje reizen in coronatijden

De mooiste wandelingen in ons land

Zo voorkom je een lekke band

Vorig artikelDeze tv-series doen je dromen van mooie reizen
Volgend artikelZo houden onze medewerkers zich bezig in hun kot