Volkswagen ID.5

Even zag het er ernaar uit dat 2022 van start zou gaan met een traditioneel Autosalon, maar ook dit jaar heeft het niet mogen zijn. Dat wil echter niet zeggen dat we geen nieuwigheden in de showrooms mogen verwachten. Naar deze modellen kijken wij alvast uit!

 

24. Audi Q4 e-tron

Audi Q4 Sportback

Qua aandrijftechnologie verwant met de VW ID.3 en de Cupra Born. Audi laat de keuze tussen een koetswerk met een vrij verticale achtersteven en een Sportback met een glooiende daklijn.

 

23. BMW 2 Reeks Active Tourer

BMW 2 Active Tourer

Geheel vernieuwd met een expressief front, een gestroomlijnder koetswerk, meer binnenruimte en een volledig digitaal dashboard. Naast benzine en diesel komen er later op het jaar een mild hybride en plug-in hybride-uitvoering.

 

22. BMW iX

BMW iX

Het spectaculaire topmodel in BMW’s volledig elektrische i-gamma met een theoretisch rijbereik van 600 km. Het interieur is op zijn minst futuristisch te noemen en de prestaties indrukwekkend.

Uwe Fischer

 

21. Citroën C5 X

Citroën C5 X

De nieuwe vaandeldrager bij Citroën combineert stijlkenmerken van een klassieke sedan, een praktische break en een stoere SUV. De C5 X wil zich onderscheiden door zijn aparte look en comfort.

William Crozes

 

20. Cupra Born

Cupra Born

Het nieuwe merk Cupra is ontstaan uit Seat en komt met de Born als blikvanger, een sportief en beter aangeklede versie van de 100% elektrische Volkswagen ID.3.

 

19. Dacia Jogger

Dacia Jogger

Deze nieuwkomer is een kruising tussen een break, monovolume en SUV met vijf of zeven zitplaatsen. Een diesel is er niet, wel een lpg-versie.

 

18. Ford Tourneo Connect

Ford Tourneo Connect

Het eerste resultaat van een samenwerking tussen Ford en VW. Er zijn twee koetswerklengtes, met vijf of zeven zitplaatsen. De topversie pakt uit met vierwielaandrijving.

Charlie Magee

 

17. Honda HR-V e:HEV

Honda HR-V e:HEV

Deze compacte SUV is voorzien van een 1.5-liter benzinemotor in combinatie met twee elektrische motoren. Bij lagere snelheden gebeurt de aandrijving elektrisch en treedt de verbrandingsmotor op als generator.

 

16. Jeep Wrangler 4xe

Jeep Wrangler 4xe

Zelfs een klassieker als de Wrangler ontsnapt niet aan de elektrificatie. De 4xe blijft een heuse terreinwagen, maar is tegelijkertijd een plug-in hybride waarbij een elektromotor een 2.0-liter benzine bijstaat. Hij kan tot 40 km zuiver elektrisch rijden.

Alessandro Altavilla

 

15. Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee

De nieuwe Grand Cherokee debuteerde vorig jaar op zijn thuismarkt en komt nu naar Europa. Net als bij de Wrangler is er een plug-in hybride 4xe met vierwielaandrijving.

 

14. Kia Niro

Kia Niro

De nieuwe Niro pakt uit met een spraakmakend design. Het dashboard wordt getypeerd door een boogvorm met daaronder een breed digitaal display. Je kiest tussen hybride, plug-in hybride en elektrisch.

 

13. Kia Sportage

Kia Sportage

De nieuwe Sportage blijft trouw aan zijn middenklasse formaat en is onderhuids nauw verwant met de Hyundai Tucson. Er zijn drie aandrijfvormen: diesel, microhybride met benzine en plug-in hybride.

 

12. Kia EV6

Kia EV6

De eerste Kia die van meet af aan als een EV is ontworpen. Er staan twee batterijpakketten op het programma en twee aandrijfvormen met ofwel één of twee motoren en respectievelijk tweewiel- (actieradius: 510 km) of vierwielaandrijving.

 

11. Land Rover Range Rover

Range Rover

In afwachting van de eerste elektrische Range (2024) brengt Land Rover nu twee plug-in hybriden op de markt die tot 100 km elektrisch kunnen rijden. Ook mild hybride, diesel- en benzineversies zijn mogelijk.

 

10. Lexus NX

Lexus NX

Een opvallend koelrooster en scherpe koetswerklijnen typeren het design van de NX van de tweede generatie. Lexus kiest voor twee aandrijfvormen: een zelfladende en een plug-in hybride.

 

9. Mercedes EQE

Mercedes EQE

Het formaat van een klassieke E-Klasse, maar dan 100% elektrisch, met een opvallend design en een opmerkelijke boordplank die uit een driedelig scherm bestaat.

 

8. Opel Astra Sports Tourer

Opel Astra Sports Tourer

Generatie zes en ongetwijfeld één van de belangrijkste nieuwkomers. Er komt ook een nieuwe break of Sports Tourer. Beschikbaar als benzine, diesel en plug-in hybride.

 

7. Peugeot 308 SW

PEUGEOT 308 SW

De nieuwe 308 (vijfdeurs) en SW (break) blijven bestaan als benzine en diesel, maar krijgen er twee plug-in hybriden (132 kW/180 pk of 166 kW/225 pk) bij.

 

6. Renault Mégane E-Tech Electric

Renault Mégane

Dé blikvanger bij Renault. Volledig elektrisch en beschikt over 96 kW/130 pk of 160 kW/218 pk. Daarnaast voorziet Renault twee batterijpakketten met 40 kWh of 60 kWh, wat een actieradius van 300 en 470 km zou toelaten.

 

5. Suzuki S-Cross

Suzuki S-CROSS

Deze compacte SUV is enkel verkrijgbaar met een 1.4-liter benzine die lichtjes elektrisch wordt ondersteund en daarmee een mild hybride is. Wel is er de keuze tussen voorwiel- en vierwielaandrijving en een manuele en automatische versnellingsbak.

 

4. Toyota Aygo X

Toyota Aygo X

Te midden van alle geëlektrificeerde modellen parkeert Toyota nog eens een compacte en betaalbare vijfdeurs. Onder de motorkap steekt een zuinige driecilinder 1.0-liter benzine met 72 pk.

 

3. Toyota BZ4X

Toyota bZ4X

Als pionier in hybrides lanceert Toyota zich nu ook in het segment van de 100% elektrische auto’s met het bZ-label, wat staat voor ‘Beyond Zero’. Het eerste resultaat is de bZ4X, een middenklasser met voorwiel- of vierwielaandrijving en een actieradius tot 450 km.

 

2. Toyota Corolla Cross

Toyota Corolla Cross

Een stekkervrije hybride aandrijving bestaande uit een 2.0-liter benzine in combinatie met één of twee elektromoren en navenant tweewiel- of vierwielaandrijving.

 

1. Volkswagen ID.5

Volkswagen ID.5

VW’s derde volledig elektrische auto. De nieuwkomer is gebaseerd op de ID.4 en onderscheidt zich door zijn afhellende coupéachtige daklijn, wat hem een dynamischer uiterlijk oplevert.

Previous articleLeer wijnproeven met Alain Bloeykens
Next article5 motoren om naar uit te kijken