Mich VergauwenFoto's: Wim Kempenaers

Mogen we jou voorstellen: Mich Vergauwen, in het verleden werkzaam als journalist bij DPG Media, is vanaf nu de stem en het gezicht van VAB.

Mich werd geboren in 1982 en studeerde journalistiek aan de Arteveldehogeschool in Gent. Na zijn stage op de sportredactie van Het Laatste Nieuws bleef hij er als freelancer aan de slag tot eind maart 2022. Tijdens een sollicitatieronde bij VAB bleek Mich de geschikte kandidaat om Joni Junes op te volgen als spreekbuis van de mobiliteitsorganisatie.

Voor we de serieuze vragen stellen… wie is Mich?

“Ik woon in Bazel, op zo’n 10 kilometer van VAB, samen met mijn vriendin en drie kinderen. Ik fiets en squash, ben verslaafd aan sushi, volg passief zowat alle sporten en hou van reizen. Om met vrienden op restaurant te gaan laat ik alles vallen.”

Waarom solliciteerde je bij VAB?

“De vacature sprak me meteen aan, de job leek me op het lijf geschreven. Ik deed bij Het Laatste Nieuws zowel eindredactie als redactie voor print en online, en dit was de uitgelezen kans om ‘aan de andere kant’ te gaan staan. Niet meer jagen op nieuws, maar het zelf maken en aanleveren. Alle sectoren waarin VAB actief is – en dat zijn er heel wat – staan voor grote omwentelingen. Vooral op het vlak van mobiliteit liggen er veel uitdagingen voor ons.”

Aan welke onderwerpen denk je zoal?

“Is telewerken een blijver, of keren we terug naar hoe het pre-corona was? Blijft de stijging van het aantal fietsers gehandhaafd? Ook de energietransitie zal een grote impact hebben op mobiliteit. Hoe pakken we de elektrificatie aan? Het lijkt mij bijvoorbeeld heel interessant om te zien welke invloed de elektrificatie van het wagenpark en semi-autonome wagens zullen hebben op de opleiding bij VAB-Rijschool.”

Nog uitdagingen buiten mobiliteitskwesties?

“Ook rond reizen, die andere belangrijke pijler waarin VAB actief is met VAB-Reisbijstand, is het boeiend om te zien hoe de reissector evolueert na de coronacrisis. Gaan we opnieuw allemaal samenhokken op de toeristische hotspots, of wordt reizen meer een individueel gegeven?”

Wat sprak je aan in VAB?

“De organisatie heeft oog voor het bredere plaatje. VAB is niet blijven steken in het pure ‘autodenken’ uit de jaren zeventig en tachtig. Dat vind ik als fervent fietser belangrijk. VAB heeft zich omgevormd en ontwikkeld tot een mobiliteitsorganisatie die vindt dat álle vormen van mobiliteit evenwaardig zijn.”

Wat was je eerste indruk van VAB?

“Elk menselijk contact tijdens het sollicitatieproces verliep in zo’n positieve sfeer, dat ik er meteen van overtuigd was dat VAB een aangename werkgever is. Ook de eerste kennismaking met mijn directe en indirecte collega’s was erg aangenaam. Ik sta te springen om de doelstellingen die de organisatie wil realiseren mee waar te maken. Op die manier wil ik er helpen voor zorgen dat VAB op de Belgische markt in haar kerndomeinen dé referentie is en blijft.”

 

Je kunt Mich volgen op Twitter via @MichVergauwen of mailen via pers@vab.be.

 

Lees ook

VAB-collega rijdt naar Oekraïne met hulpgoederen

Wat gebeurt er achter de schermen als je naar de VAB-alarmcentrale belt?

Nood aan een nieuwe uitdaging? Word nu rijlesgever bij VAB-Rijschool!

De VAB-wegenwachter in de staart van de koers

 

Previous articleEen weekendje in Amsterdam
Next articleVal Gardena, genieten in de Dolomieten