Jef dankt VAB

“Een reisverzekering, wat is daar nu het nut van?” hoor je weleens. Wel, die vraag mag je eens stellen aan iemand die écht in nood zat. Dat VAB soms de reddende engel kan zijn die dat ene, broodnodige duwtje in de rug geeft, lees je in deze pakkende getuigenis. 

 “Vermiste Belg na drie ijskoude nachten gered in Oostenrijkse Alpen” (Het Nieuwsblad, 6 november)

“Vermiste Mechelaar na drie dagen levend teruggevonden in Oostenrijkse Alpen” (Het Laatste Nieuws, 6 november)

De krantenkoppen logen er niet om: Kris Minne heeft héél veel geluk gehad. Om een lang verhaal kort te maken: Kris, een 55-jarige man uit Mechelen, ging een meerdaagse huttentocht maken door het Karwendelgebergte in Tirol. Na enkele dagen valt het telefonisch contact met zijn broer Kris helemaal weg. Die slaat alarm en net op tijd wordt Kris door een helikopter van de Oostenrijkse hulpdiensten opgemerkt. Zijn lichaamstemperatuur was 32 graden, ’s nachts zakte het kwik tot min vijf.

“Toen het dagelijkse Whatsapp-contact weg viel, begon het te knagen”, vertelt Jef ons. “Misschien had hij geen bereik? Was zijn telefoon kapot? Uiteindelijk beslisten we om de Oostenrijkse politie te contacteren, die meteen een hele reddingsoperatie in gang zetten. Mijn broer heeft erg veel geluk gehad”, besluit Jef. “Ondertussen is hij weer thuis, zijn been zit nog in een soort gips, maar stilaan is hij weer aan het werk. Alles komt goed, gelukkig. Kris is door het oog van de naald gekropen.”

Ik wil graag iedereen aanraden om goed verzekerd te zijn. Het kan van héél groot belang zijn, zeker nu de skivakanties eraan komen.

Auto weer thuis dankzij VAB

“Mijn broer was met mijn auto naar Oostenrijk vertrokken. En die stond daar dus nog. Dankzij VAB was dit op dat moment een grote zorg minder. Ik was bezig met de zorg voor mijn broer en familie, en hoefde gelukkig niet aan al de rest te denken, daar zorgde VAB voor”, vertelt Jef. “VAB repatrieerde de auto van Oostenrijk naar Tervuren, want ik was ondertussen naar daar verhuisd. Alles is vlekkeloos en zonder extra kosten verlopen. Ik wil VAB ontzettend hard bedanken. In het bijzonder Jody en Hanifa, met wie de communicatie en de opvolging supervlot verliep. Een dikke pluim. En, niet onbelangrijk, bij deze wil ik graag iedereen aanraden om goed verzekerd te zijn. Het kan van héél groot belang zijn, zeker nu de skivakanties eraan komen.”

 

Lees ook

Dit gebeurt wanneer jij de VAB-Alarmcentrale belt

Vertrek niet zonder een reisverzekering op maat

Vorig artikelSprookjesachtig slapen bij Mon Lit dans l’Arbre
Volgend artikel48u in veelzijdig Valencia