Citroën C4

Met zijn aërodynamisch silhouet met achterspoiler en uniek verhoogd postuur combineert de nieuwe Citroën C4 de elegante designelementen van een berline met de krachtige en robuuste kenmerken van een SUV.

Aangenaam interieur

Binnenin valt meteen het brede en strakke dashboard op dat een gevoel van ruimtelijkheid evoceert. Geen harde plastics hier, maar zacht aanvoelende, kwalitatieve materialen, kleurrijke details, zestien opbergvakken en de unieke Citroën Smart Pad Support, een uit het dashboard schuifbare lade – en wereldprimeur! – die dankzij een speciale houder plaats biedt aan een tablet voor de passagier voorin. Passagiers achteraan genieten best-in-class knieruimte op de achterbank. De koffer van de Citroën C4 is met 380 liter dan weer klein, maar de achterklep met brede uitsparingen vergemakkelijkt het in- en uitladen. De zichtbaarheid naar achteren wordt evenwel fel belemmerd door de spits uitlopende tweedelige achterruit. Met tieners op de achterbank zie je al helemaal niets meer.

Met de unieke Smart Pad Support, een uit het dashboard schuifbare lade voor je tablet, zorgt Citroën voor een wereldprimeur!

Prettige rijdynamiek

Wij testen de automaat, maar kunnen via de M-knop ook manueel schakelen met de flippers aan het stuur. Verder hebben we de keuze uit drie rijmodi: Eco, Normal en Sport. In sportstand kunnen we het motorgeluid van deze compacte berline zeker appreciëren, maar in normale rijmodus vinden we hem te luidruchtig. De wegligging en rijdynamiek konden we wel smaken. De wielophanging met Progressive Hydraulique Cushions en de Advanced Comfort-stoelen zorgen voor aangenaam rijcomfort en filteren oneffenheden in het wegdek er netjes uit. De directe besturing met het goed in de hand liggende, afgeplatte stuur maakt het plaatje compleet.

Interessante rijhulpsystemen

Eén van de hoogtepunten inzake rijhulpsystemen in de Citroën C4 vonden wij de semi-autonome Highway Driver Assist, waarmee de wagen niet alleen de ingestelde snelheid aanhoudt en een veilige afstand tot de voorligger bewaart, maar ook automatisch stuurt om in de rijbaan te blijven.

  • Citroën C4
TESTWAGEN
Citroën C4, 1.2 benzine, 96 kW/130 pk, achttrapsautomaat
TESTVERBRUIK
6,7 l/100 km
CO₂-EMISSIE
130 g/km (WLTP)
BUDGET
  • vanafprijs (1.2 benzine, 75 kW/100 pk): € 20.750 – basisprijs testmodel: € 29.850
  • BIV: € 495
  • verkeersbelasting: € 175,19
PLUS
  • Veel ruimte op achterbank
  • Innovatieve opbergmogelijkheden
  • Dynamische wegligging
  • Aangename automatische transmissie
MIN
  • Zichtbaarheid door de achterruit
  • Kleine koffer

Ook getest

Citroën C3, Citroën C3 Aircross, Citroën C5 Aircross, Citroën Berlingo

Meer Citroën?

Wist je dat het logo van Citroën verwijst naar het oppervlak van een tandwiel? Meer van dit soort weetjes lees je in de geschiedenis van Citroën. Of hou je van de klassiekers? Lees dan deze leuke verhalen van de 2PK van Geert, de Ami6 van Laurenzo of de Traction Avant van Marc.

Previous articleDe Royal Enfield 350 van Paul, uit roest herrezen
Next articleGewoon wandelen is zo 2020. Wij gaan wandelen met dieren!