wandelen met dierenFoto: Hof ter Meulen

In 2021 gaan we voor wandelen met een bonus. Want toegegeven, de stapgoesting is misschien wat bekoeld. Dus waarom niet gaan wandelen met dieren? Een alpaca, een pony, een ezel of een varken! Dat geeft niet enkel een boost aan je wandeling, de kinderen zullen je ook dankbaar zijn! Vanessa van Nooitgedachtland verzamelde haar favoriete adressen.

 

Wandelen met een alpaca

De Alpacaboederij, Bocholt

Op deze bijzondere boerderij kun je niet enkel gaan wandelen met een alpaca, maar ook deelnemen aan allerlei andere activiteiten met alpaca’s in de hoofdrol. Volg een juniorcursus alpacaboer, leid jouw alpaca over allerlei hindernissen of speel boerengolf tussen deze wollen dieren. Hou je het liever bij wandelen? Dag mag je je verwachten aan een groepswandeling in een bosrijke omgeving van Kaulille.

Meer info: alpacaboerderij.be

Duur: 75 minuten

Minimale groepsprijs: € 120 (1 tot 8 personen)

 

 

Hof ter Meulen, De Haan

Ook in De Haan kun je op trot met enkele aaibare alpaca’s, en dat door het bos, de duinen en op het strand. Je vertrekt op de boerderij en stopt onderweg even voor een verwenmomentje met worteltjes – voor de alpaca, voor alle duidelijkheid – en een leuke fotoshoot. Goed om weten: de boerderij biedt ook wandelingen met kleine paarden aan.

Meer info: hoftermeulen.be

Duur: 120 minuten

Kostprijs: € 100 voor een privéwandeling (1 tot 10 personen)

 

Op stap met paarden

De Bollekeshoef, Heist-op-den-Berg

Op dit paardenpension slash kinderboerderij kun je terecht voor paardrijlessen, ponykampen of een wandeling met een pony aan de hand. Kennismaken met de alleraardigste pony’s doe je op de boerderij zelf, waarna je met een kaartje in de hand op stap gaat voor een wandeling langs bossen, weilanden en de Nete. Na de wandeling kun je nog even op de kinderboerderij vertoeven en je te goed doen aan een snack of ijsje. Op zondagen combineer je die ponywandeling toch gewoon met een ontbijt. Tip: neem laarzen mee.

Meer info: debollekeshoef.be

Duur: ongeveer 120 minuten

Kostprijs: € 35 per groep van 5 personen

 

 

De Woudpoort, Overijse

Het Zoniënwoud op een bijzondere manier ontdekken? Met de pony vanuit De Woudpoort in Overijse! Voor je vertrekt, leer je de pony wat kennen en krijg je tips om de wandeling tot een goed einde te brengen. Kinderen die nog niet te groot zijn, mogen op de rug van de pony. Een leuke beleving voor jong en oud!

Meer info: dewoudpoort.be

Duur: 30 tot 60 minuten

Kostprijs: € 15 per halfuur

 

Weg met de ezel

’t Ezelsbrugske, Pelt

Bij deze vriendelijke uitbaters reserveer je een wandeling met een ezel, al dan niet in combinatie met een heerlijke picknick. Je wandelt langs de verkeersluwe wegen van Bosland. Waar je picknickt, kies je zelf. Denk maar aan het strand van de Lommelse Sahara of aan de uitkijktoren van Bosland. Leuk om weten: naast de ezelswandelingen biedt ’t Ezelsbrugske ook asinotherapie, kamishibai – een Japans verteltheater met de ezel in de hoofdrol – en artisanaal ijs aan.

Meer info: ezelwandeling.be

Duur: enkele uren (bepaal zelf hoe lang je in Bosland wilt wandelen)

Kostprijs: € 100 voor de groep (1 ezel ter beschikking)

 

 

IJsmolenhoeve, Ronse

Ook in Ronse stellen ze hun ezels ter beschikking om te wandelen met dieren. Om je wat op weg te helpen, voorzien ze niet enkel een fotoboek met een uitgestippelde wandeling, maar krijg je ook wat ezelsnoepjes mee en het dier te motiveren tijdens de wandeling zelf. Wie wil, boekt er een picknick bij voor onderweg. En dan is de enige opdracht nog de ezels meekrijgen!

Meer info: ijsmolenhoeve.be

Duur: 120 tot 180 minuten

Kostprijs: € 50 voor twee ezels, € 75 voor drie ezels

 

Lees ook

Outdoor escape room, het spannendste uitje!

11x een leuk museum voor kinderen en tieners

Dit zijn Vlaanderens mooiste wandelroutes

Zo maak je de mooiste foto’s tijdens je wandeling in de natuur

Vlaanderens mooiste wandelgebieden, weids en een tikkeltjes woest

Vorig artikelGetest: Citroën C4
Volgend artikelBenieuwd of een elektrische auto bij je past? Test zelf elektrisch rijden met de MG ZS EV!