De Biesbosch

Het Nederlandse, beschermde natuurgebied De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa; goed voor een doolhof van kreken en een heuse beverkolonie. Dus moet je uiteraard het water op. 6 tips om je uitje helemaal onvergetelijk te maken!

1. Bezoekerscentrum De Biesbosch

Al wat je te weten wilt komen over bevers, griendwerkers en De Biesbosch krijg je klaar en duidelijk uitgelegd in Biesboschcentrum Dordrecht. De ideale startplek dus. Voorzien van een handige parking en een terras met uitzicht op het water, dus zelfs lanterfanten is hier aangenaam.

 

2. Suppen en kajakken

Heb je een opblaasbare sup of kajak, duik dan meteen het water in. Want al wie over een boot of iets soortgelijks beschikt, kan varen waar hij of zij zin in heeft. Zelfs aanmeren en een paar nachtjes surplacen is toegelaten. Ter plekke kun je uiteraard ook een sup of kajak huren. Pal naast het StayOkay hotel, ook uitgerust met een fotogeniek terras langs het water, liggen de sups en kajaks van Drijf. Bij hen huur je een exemplaar of reserveer je een beversafari.

Logeertip StayOkay biedt naast het hotel ook vier Wikkelhouses aan het water aan. Logeren in een cabin van gerecycleerd karton!

 

3. Op beversafari in De Biesbosch

Spanning en sensatie gegarandeerd, want eens de zon weg is, is het écht donker. Maar dat maakt net deel uit van de pret en zo wordt deze beversafari helemaal memorabel. Of je bevers spot, is nog maar de vraag, maar daar gaat het eigenlijk niet om. Het feit dat je in het donker door die smalle kreken navigeert primeert. Boeken doe je hier.

 

4. Mooi logeren

De Zuileshoeve, ook te vinden langs De Biesbosch, pakt uit met een proeflokaal en heerlijke terrasplekjes langs het water. Een hippe plek in de middle of nowhere. Je kunt aanmeren met een bootje, maar ook een kano huren en meteen het nationale park intrekken. Er zijn een aantal mooie B&B-kamers, en als het iets meer mag zijn, slenter je door de historische boomgaard naar de ecolodge. Een drijvend pareltje tussen het riet waar je echt weg van de wereld bent.

 

5. Fijn dineren

Le Barrage is dé hotspot, een trendy klassieker die zelfs op een weekavond afgeladen vol zit. Op de terrassen langs het water is het dan ook fijn vertoeven. Je kunt je aan een Pornstar Martini, sushi en oesters wagen of je huurt een bootje, met chef en bediening, en zet zo in stijl koers naar die befaamde Kinderdijk.

 

6. Een ommetje Dordrecht

Vlakbij wacht Dordrecht, dus kun je die natuurbeleving gemakkelijk combineren met een bezoek aan twee musts: Villa Augustus en Het Magazijn. Villa Augustus is een plaatje. Hotel, eethuis, shop en ’s lands meest fotogenieke moestuin. Genieten met uitzicht op dahlia’s, courgettes en perenbomen. Je eet een punt citroenmerengue, rozemarijnfrietjes, maar net zo goed koop je een lepel van appelhout of wondermooie keramiek en unieke linnen schorten. Grand Café Het Magazijn charmeert met een mooie binnentuin die in verschillende kamers is opgedeeld en een etage vol hebbedingen. Van speciale biertjes over analoge filmrolletjes tot elpees van Harry Styles, Lizo en Lana Del Rey. Je beneden installeren met de krant en mensen kijken, is ook toegelaten.

Meer Dordrecht? Lees hier onze tips!

Vorig artikelWe gaan minder reizen door de energiecrisis
Volgend artikelAvonturen beleven op de Waddeneilanden