Roermond Nederlands-LimburgKarl Bruninx

Hoewel de zinsnede ‘voor elk wat wils’ vaak misbruikt wordt, is ze hier écht op haar plaats. Want in Roermond hoef je niet te kiezen. Onze tips in en om de oude Hanzestad!

Logeren in het Arresthuis

Overnachten in een gevangenis en ’s morgens blijgemusts buiten wandelen. Het kan in dit Arresthuis. Een voormalige gevangenis met ontelbare historische elementen, overgoten met een luxesausje. Je slaapt in het cellenblok, maar dan zonder de water-en-brood vibe. Mag het nog wat meer zijn, ga dan voor één van de vier suites.

 

Outletshoppen in Roermond

Deze historische Hanzestad met kasseisteegjes en handelshuizen pakt ook uit met een Designer Outlet met bijna 200 winkels en 25 restaurants. Prada, Gucci en Chloé, maar ook Nike, Jack & Jones en onze eigen Essentiel. Vanuit de binnenstad slenter je er in nog geen 3 minuten heen en met z’n 8 miljoen bezoekers per jaar is dit één van Nederlands grootste attracties.

Vintage geluk

Motorcycles & Lifestyle, dat krijg je geserveerd bij Sir James. Tweed en baseballpetten dus, coole zonnebrillen en een bar waar je nacho’s eet terwijl je een miniconcert gadeslaat. Of een grote mancave. Bij de buren van Vasco Haarsnijderij kun je je een gepast kapsel laten aanmeten, want hier stap je de jaren 50 binnen. Dus tref je zowel de oldskool punker als de hippe oma. En af en toe treden bandjes op.

 

Culinair genieten

Als iedereen je spontaan vertelt dat je absoluut naar Rura moet, dan weet je dat je goed zit. Dit nieuwe restaurant ontgoochelt niet. Een estafette van fijne, overheerlijke en vernieuwende plaatjes. Om in de gaten te houden, want die ster zal niet lang op zich laten wachten.

 

Shoppen in Roermond

La Piola huist in een gotisch koopmanshuis uit 1500 en charmeert met mode en goed uitgezochte deco-items. Van droogbloemen over kaarsen tot precies de juiste mantel. Cobi combineert bloemen en interieur – een felle kleurenpracht dus – en in Hej Store and More wachten mooie grafiek, fluwelen kussens, grillige kandelaars, Suzanne Bijl-tassen en Weltevree-oventjes. Niet de selectie die je in elke stad vindt, maar een eigenzinnige keuze. Het exclusieve interieuradres DanDé verrast met imposante showstoppers die de aandacht opeisen. Of unieke items die elk interieur een boost geven.

 

Expo ‘De vergeten prinsessen van Thorn’

Tot begin april kun je in het Limburgs Museum in Venlo deze bijzondere expo meepikken. Dankzij kunstwerken uit meer dan 50 musea kom je alles te weten over de wereld van de stiftdames, de vergeten prinsessen uit Thorn. Staatsieportretten, imposante jurken, handgeschilderde serviezen, duizelingwekkende juwelen. Je kijkt je ogen uit. Alsof de prinsessen de deur van hun gouden kooi op een kier zetten.

Vorig artikelMet drie generaties op de latten in Flims
Volgend artikelDoe de verkeerstest!