Koksijde tips Reizen

8 redenen om voor Koksijde te kiezen

Een weekendje naar de kust? Weet dat er ook áchter het strand heel wat te beleven valt. Wie variatie zoekt, vindt die moeiteloos in Koksijde, Oostduinkerke en Sint-Idesbald.

06/07/2018
Deel met je vrienden:
Facebook Twitter linkedin email
  1. In natuurgebied De Doornpanne kun je niet alleen urenlang in alle rust ronddolen, je botst er ook op wilde ezels en elegante paarden. Een safari in de duinen!
  2. De Hoge Blekker, ’s lands hoogste duin, mag dan wel niet meer ‘blekken’, binnenkort verrijst hier een imposante uitkijktoren die je de hele kust presenteert.
  3. Het Abdijmuseum Ten Duinen beklijft net iets meer als je je eerst aan een virtual reality-wandeling waagt. Daarna bekijk je die ruïnes gegarandeerd met andere ogen.
  4. Paul Delvaux is een publiekstrekker en toch rust het gelijknamige museum niet op zijn lauweren. Elk jaar opnieuw wordt met een nieuwe invalshoek uitgepakt en krijg je ander werk van de meester te zien.
  5. Op stap met jong geweld? Geen stress! Paardrijden bij zonsondergang, zwemmen in het enige openluchtzwembad op de Zeedijk, toveren met Clics, bijleren over het harde vissersbestaan… opties zat!
  6. Fijnproevers halen hun hart op in Sint-Idesbald, de fotogenieke foodiebestemming aan de kust. Het kan moeilijk anders met klinkende namen als Dierendonck, Destrooper, Wittewrongel
  7. Klassiekers in overvloed, maar ook nieuwkomers aan het firmament! Rewind Hotel in Oostduinkerke, dé plek om te relaxen met uitzicht op zee, Kabine Kantine, waar je onweerstaanbare spulletjes combineert met een koffie en een hap, en Bistro Nils, nu al veelbelovend.
  8. En dan is er nog het strand, de zee, de duinen en eindeloos schelpjes zoeken…

Meer lezen

Meer op stap in eigen land? Ontdek onze tips voor juli!

@ Schrijf je in voor onze nieuwsbrief