bebouwde kom in Spanje MadridFoto: Alina Kuptsova

Belangrijk nieuws voor wie weleens met de auto op vakantie naar Spanje gaat. Op heel wat wegen in Spaanse dorpen en steden mag je voortaan nog maximaal 30 km/u rijden.

Hoewel sommige grotere steden zoals Madrid, Barcelona en Valencia de snelheid in hun centra al hadden teruggebracht tot 30 km/u, was de algemene maximumsnelheid in de bebouwde kom in Spanje nog 50 km/u. Die is vanaf 11 mei in heel het land gelijk gelegd op 30 km/u. De snelheidsbeperking geldt voor wegen in de bebouwde kom met één rijstrook in elke rijrichting. Er zijn twee uitzonderingen: op wegen met 2 rijstroken of meer in elke rijrichting mag je nog steeds 50 km/u rijden en op smalle wegen met één rijstrook voor beide richtingen zonder markering in het midden waar de trottoirs op hetzelfde niveau liggen als de rijbaan wordt het 20 km/u. Wie te snel rijdt mag rekenen op een boete tussen 100 en 600 euro.

 

Tip

Met de auto naar Spanje? De Bip&Go badge kun je voortaan ook gebruiken op de Spaanse snelwegen. Je rijdt er vlot mee door de voorbehouden tolpoorten.

 

Lees ook

Alles over de milieuzones in Spanje

7 toplocaties in Madrid

Sevilla, de gezelligste stad van Spanje

6 keer onbekend Barcelona

Previous articleGetest: de nieuwe Hyundai i20
Next articleWelke nieuwe milieuzones komen er dit jaar in Europa?