Barcelona

Een citytrip Barcelona, dat is Gaudí, La Rambla en Camp Nou. Maar er is meer. Zes minder bekende of vaak vergeten plekken om te bezoeken in Spanjes populairste stad.

1. Mooiste uitzicht op Barcelona

Het mooiste en meest spectaculaire uitzicht over Barcelona krijg je op de berg Tibidabo. Hier vind je ook een uiterst charmant pretpark, waarvan het terras open is voor iedereen. De tocht ernaartoe is al een belevenis op zich. Eerst trekt een oud blauw trammetje je vanaf de Plaça de John F. Kennedy de straten op en vervolgens neem je een kabeltrein naar de top. Liever weg van de toeristen? Maak dan een trip naar de Bunker del Carmel. Deze oude bunkers bereik je via het metrostation Guinardó – Hospital de Sant Pau. Ga daar links omhoog de Carrer del Telègraf op en neem de 2 roltrappen en 2 liften omhoog. Eens aangekomen op de parking bovenaan wandel je verder de berg op. Prachtig bij zonsondergang!

 

2. Meer strand, meer rust

Tot 1992 had Barcelona maar een klein stukje strand, Barceloneta. Met de komst van de Olympische Spelen nam men de kust onder handen en werden er nieuwe stranden aangelegd. Baceloneta kan erg druk zijn in de zomer. Wijk daarom eens uit naar de kuststrook die voorbij Port Olympic ligt. De stranden zijn er vaak breder en minder druk. Hippe strandbarretjes voorzien je van een lekkere cocktail.

3. Barcelona’s eigenste bier

Wist je dat Barcelona ook zijn eigen bier heeft? Moritz is een charmante brouwerij met hippe bar. Je kunt er een fris pintje degusteren tussen de brouwketels. Wie naar het toilet gaat in de kelder, passeert langs een stuk van de brouwzaal.

 

4. Overdekte markt

Barcelona heeft heel wat overdekte markten. De meest bekende is de Mercat de Sant Josep, ook wel La Boqueria genoemd. Het kan hier echter onaangenaam druk zijn. Zoek daarom eens een andere markt op, bijvoorbeeld de Mercat Santa Catarina met zijn opvallende gekleurde dak. Vlakbij de gotische wijk, dus makkelijk bereikbaar.

 

Barcelona mercat

5. Met de locals op Rambla Raval

De bekendste straat van Barcelona is La Rambla. De echte Barcelonezen komen hier niet meer wegens te toeristisch. Zij zijn uitgeweken naar de wijk El Raval. Vroeger wat groezelig met donkere cafeetjes, nu heel volks en gezellig. Op de Rambla Raval worden ’s avonds de terrasjes buiten gezet en komt de lokale bevolking keuvelen.

6. Meer hippe wijken

Soms moet je jezelf de tijd geven om eens te verdwalen in de minder bekende wijken. Voor je het weet, kom je midden in een processie terecht of stoot je op een pittoresk pleintje. Sant Antoni is een opkomende wijk. Ook El Poblenou wordt steeds hipper. De lokale bevolking kan de dure prijzen in het centrum niet meer betalen en verhuist dus naar deze wijk aan de kust. El Raval is een smeltkroes van culturen. Een verborgen adresje om héérlijk te eten? Schuif je voeten onder tafel bij Las Fernández (Carrer de les Carretes 11).

 

Barcelona praktisch

Erheen Dagelijks zijn er verschillende vluchten vanuit Zaventem naar Barcelona.

Overnachten VAB-Magazine verbleef met Tui in Hotel NH Podium.

Verplaatsen Barcelona is makkelijk te ontdekken te voet of met de fiets. Ook een meerdaags metroticket is handig. De metro werkt goed en heeft een uitgebreid netwerk. Ook de Bus Turístic is handig om van de ene bezienswaardigheid naar de andere te gaan.

Goed verzekerd Reis zonder zorgen naar Barcelona met een VAB-Reisbijstand.

Toeristische info www.barcelonaturisme.com

Tip

Zin in nog een zonnige citytrip? Lees dan ook onze tips voor Valencia.

Vorig artikelDe geschiedenis van Mini
Volgend artikelDe 6 musts van Londen