elektrischFoto: Mabel Amber

Tesla zit financieel in de rats en worstelt ook met productieproblemen. Binnenkort heeft de Californische constructeur nog andere zorgen. Na Jaguar met zijn i-Pace, hebben nu ook Audi en Mercedes een volledig elektrische auto klaar.

De volledig elektrische auto van Audi heet e-tron en wordt uitsluitend in Vorst geassembleerd. Op maandag 3 september rolde er het eerste exemplaar van de montagelijn. Wie de e-tron wil ontdekken, kan van 4 tot 7 oktober terecht in Knokke, waar Audi naar aanleiding van de Zoute Grand Prix zijn nieuwkomer aan het publiek zal voorstellen. De e-tron heeft het formaat van een grote SUV en wordt aangedreven door twee elektrische motoren. Samen zijn ze goed voor 360 pk en zorgen ze voor vierwielaandrijving. Bij Audi spreken ze van een actieradius die oploopt tot 400 kilometer.

Ook Mercedes zal zijn eerste volledig elektrische auto in oktober presenteren, op het internationaal autosalon in Parijs. Ook de EQC telt twee motoren en beschikt over vierwielaandrijving. De actieradius zou 450 kilometer bedragen en het beschikbare vermogen piekt bij 410 pk.

Vorig artikelBeleef de Grand Tour of Switzerland
Volgend artikelAutoloze Zondag: allen daarheen!