Bijzonder logeren Wikkelhouse Dordrecht

Aan de rand van het Nationaal Park De Biesbosch en Dordrecht werd vier keer een Wikkelhouse opgetrokken uit gerecycleerd karton. Ecologisch verblijven met de natuur als jouw buur!

Naast de kabbelende rivier Moldiep, in het noorden van Nationaal Park De Biesbosch, presenteert Stayokay Dordrecht naast een hostel en camping ook het Wikkelhouse. Een weekend omringd door water en groen, een weekend om eindelijk tot rust te komen.

Karton, echt waar?

Je zou het niet meteen zeggen, maar het Wikkelhouse werd gebouwd met vele lagen samengeperst, gerecycleerd karton en afgewerkt met hout. En hoewel dat verrassend goed isoleert, is er voor de koukleumen ook verwarming voorzien. Het Wikkelhouse is niet groot, maar voorziet in al het comfort dat je nodig hebt en is praktisch ingedeeld. Genoeg plek voor een gezin van vier, inclusief stapelbed voor de kids en picknicktafel voor de deur. In het compacte keukentje kun je je eigen potje klaarmaken, ontbijten doe je aan het buffet in het hoofdgebouw van Stayokay.

Het Wikkelhouse werd gebouwd met vele lagen samengeperst, gerecycleerd karton.

Rust vinden aan het water

Achteraan opent het Wikkelhouse met een grote glaspartij, uitkijkend op de rivier en de sporadisch voorbijvarende fluisterbootjes, maar met net genoeg begroeiing rondom zodat je je privacy niet hoeft op te geven. Deuren wagenwijd open, zonlicht rechtstreeks binnenlaten en ontspannen. Eén zijn met de natuur, heet dat dan.

Achteraan opent het Wikkelhouse met een grote glaspartij, uitkijkend op de rivier en de voorbijvarende bootjes.

Wikkelhouse praktisch

Adres

Stayokay Dordrecht: Baanhoekweg 25, Dordrecht

Prijs

€ 139,50 p.n. (week) of € 149,50 p.n. (weekend), minimaal 2 nachten

Reserveren

Klik hier. Handig om weten: bij Stayokay Dordrecht zijn ook fietsen te huur.

Water, water en nog eens water

Een verblijf in het Wikkelhouse staat helemaal in het teken van water. Of dat nu in de natuur, in de stad of in een oude watertoren is. Onze tips in de omgeving!

Nationaal Park De Biesbosch

Een natuurpark dat zijn gelijke niet kent, en dat zo dicht bij huis. De Biesbosch laat zich het best vanop het water ontwaren. Dat kan met een georganiseerde rondvaart, maar nog leuker is je eigen fluisterboot of kano huren. Zo bepaal je je eigen tempo en route. En wie weet spot je wel een bever! Een kano of kajak heeft als voordeel dat je de kleinere waterwegen kunt nemen, weg van het andere waterverkeer. Slow travel op z’n best! Wij huurden een kano aan het Biesboschcentrum Dordrecht, op een kilometer van Stayokay Dordrecht en het Wikkelhouse.

Maar ook voor fietsers heeft De Biesbosch veel moois de bieden. De dijken en fietsknooppunten in de Noorwaard Polder zijn een walhalla voor kilometervreters. Wel eerst even de overzetboot nemen aan Kop van Het Land.

Dordrecht

Dé manier om Dordrecht te bezoeken is met de boot. De kalme binnenwateren tonen je de lieflijke achtergevels die vanop straat verborgen blijven. En zo blijkt het Scheffersplein eigenlijk een combinatie van drie bruggen te zijn en het niet zo bijzondere stadhuis een knappe, historische achterkant te hebben. Maar het is vooral genieten. Imbarcazione Barone organiseert privérondvaarten met hun drie mooie, houten boten, voor maximaal 4, 10 of 12 personen. Nog snel even De Biesbosch in of dineren aan boord? Geen probleem! Vertrek- en eindpunt liggen op de Wijnburg, waar je om de hoek bij Coffeelicious kunt afsluiten met goede koffie en een spie taart of bij Het Magazijn een steamed bun naar binnen speelt en ondertussen je platencollectie aanvult of een origineel souvenir mee naar huist neemt.

Villa Augustus

Een oude watertoren en energiecentrale aan de rand van Dordrecht werden grandioos omgetoverd tot hotel en restaurant, volledig omgeven door zowel een Italiaanse als een moestuin. Gelukkig hoef je niet in het hotel te logeren om de verse keuken van Villa Augustus te ervaren. De groenten komen recht uit de tuin, en dat proef je. Een verrassend aanbod in een unieke setting!

Tips

Goed verzekerd Wist je dat je met VAB-Reisbijstand ook verzekerd bent voor al je weekendjes weg in eigen land? Vanaf € 88 per jaar of € 111 voor het hele gezin.

Meer bijzonder logeren Wij logeerden ook bijzonder in de duinen van Zoutelande, in een Slow Cabin en in Les Cabanes de Rensiwez!

Vorig artikelKies mee de mooiste fietsroute van het land!
Volgend artikelFietsen van Calestienne naar Thiérache