outdoor escape room

Een escape room houdt per definitie in dat je wordt opgesloten tussen vier muren, maar laten we dat nu net willen vermijden… TeemVR bekokstoofde het perfecte recept: een virtual reality spel in de openlucht. Escapen met een frisse neus!

Het Fort van Steendorp heeft iets magisch. Het werd eind negentiende eeuw gebouwd als onderdeel van de fortengordel rond Antwerpen. Het was het laatste fort in België dat in baksteen werd opgetrokken, en meteen ook het duurste dat tot dan toe in ons land werd gebouwd. Het schopte het van versterkte vesting, gasfabriek en militair oefenterrein tot natuurgebied. Én habitat van een duizendtal vleermuizen. Perfecte setting voor een raceje tegen de klok!

 

Op pad met de poortwachter

Wist je dat een magische poort onze wereld beschermt tegen allerlei nare monsters? Een gnoom bewaakt de poort, maar hij werd in slaap getoverd, waardoor de poort open staat en monsters onze wereld kunnen binnendringen. Zo start het avontuur van deze outdoor escape room… Aan de deelnemers om de wereld te redden!

De wereld redden doe je in twaalf opdrachten, terwijl je de natuur rond het fort van Steendorp induikt. Als hulpmiddelen krijgt je een iPad mee, en een tas vol attributen. Rond de buitenste omwalling van het fort loopt een wandelpad dat afgeboord is met grillige acacia’s, varens en zwammen en een blik biedt op het imposante bouwwerk. Onze kleine speurneuzen zijn echter volledig gefocust op het kompas, dat hen naar de eerste locatie leidt. Via augmented reality komt de gnoom voor je voeten tot leven. “Supergraaf!”, vinden Mila en Marie.

Hersenkrakers

Net als bij een klassieke escape room worden in deze outdoor variant ook allerlei soorten hersenkrakers voorgeschoteld. Breintjes worden aan het werk gezet om zo snel mogelijk tot oplossingen te komen. Uit de zwarte tas diepen we onder meer een zaklamp, een spiegeltje en een tot de verbeelding sprekende cryptex op. Lijkt een opdracht toch niet te lukken, dan kun je raad vragen aan de poortwachter. Let wel, dit kost je punten.

Als we het fort helemaal rondgewandeld zijn, zitten we door onze opdrachten heen en zetten de kids het op een lopen om binnen de tijd terug aan de start te staan. Opdracht geslaagd, wereld gered… oef! Over de funfactor zijn ze unaniem: supertof. Het is natuurlijk eens iets anders dan ‘saai’ wandelen, en daarom ook een absolute aanrader voor ouders die in deze lockdowntijden stilaan ten einde raad zijn. Maar je kan de outdoor escape room ook als koppel of onder vrienden spelen. Je krijgt dan ‘Operation Mindfall’ voorgeschoteld.

Outdoor escape room praktisch

‘Operation Mindfall’ voor volwassenen, ‘Magic Portal’ voor gezinnen met kinderen.
€ 69 per ploeg, 4-5 spelers per ploeg, duur ong. 2u, afstand ong. 2 km.
Reserveren doe je hier.
Locatie: Fort Steendorp, Kapelstraat 204, Steendorp

Previous articleMag je autorijden met wandelbottines?
Next articleLeve de herfst: hier kun je uren buitenspelen!