Antibes Côte d'Azur

Laat de eindeloze rij privéjets op de luchthaven je niet misleiden, de Côte d’Azur is er ook voor mensen met een normaal inkomen. Wij gingen langs de azuurblauwe zee op zoek naar de beste adresjes en leukste dingen om te bezoeken in Cannes, Antibes en Nice.

De nazomer is het ideale moment om te genieten van de geneugten van de Côte d’Azur. De temperaturen zijn er dan bijzonder aangenaam en je kunt het vakantiegevoel nog een beetje langer rekken. Wij vlogen voor een korte trip naar de Middellandse Zee en bezochten in drie dagen de drie mooiste steden aan de Côte d’Azur.

 

Cannes

Ja, je kunt in Cannes je handafdruk vergelijken met die van talloze sterren die ooit het filmfestival bezochten, maar deze stad is echt wel meer dan de rode loper van de Croisette. Zo heeft Cannes met Le Suquet een gezellige oude wijk met smalle steegjes en middeleeuwse gebouwen en kun je op de Marché Florville kraakverse producten en heerlijke vissoep proeven. Wie de drukte van de stad wil ontwijken, vindt rust op de twee eilandjes die voor de kust liggen: Sainte-Marguerite en Saint-Honorat met de abdij van Lérins. Wil je écht iets unieks zien, dan moet je onder water. In het Ecomusée sous-marin ga je met snorkel en duikbril op zoek naar zes onderwaterbeelden. Klik hier voor meer tips en eetadresjes in Cannes.

Antibes

Antibes is de Provence maar dan met zicht op zee. Het centrum laat je dromen van een potje jeu de boules onder de platanen met een glaasje pastis. Ook Pablo Picasso had oog voor de geneugten van deze plek en woonde en werkte hier een tijdje. Er is dan ook een museum in zijn eer en glorie. Heel wat kunstenaars volgden in zijn voetsporen en ook nu nog vind je er heel wat ateliers en galerijen. Langs de kust maak je mooie wandelingen over de rotsen, die dankzij trapjes en leuningen goed begaanbaar zijn. Wil je lekker eten of een unieke absintbar bezoeken? Wij weten waar je moet zijn.

Nice

Nice, dat is La Promenade des Anglais, of La Prom zoals de inwoners de boulevard noemen. Maar wist je dat Nice ook een groene wandelboulevard heeft waar je verkoeling vindt en dat je in het oude centrum eindeloos kuiert door gezellige smalle straten en geurige souvenirs koopt op de Cours Saleya? Nice is een stad voor levensgenieters. Je proeft er van de lokale keuken, de cuisine nissarde, of dineert in een hippe rooftopbar. Dit moet je zeker gezien hebben in Nice.

Côte d’Azur Praktisch

Erheen VAB-Magazine vloog in een uurtje van Brussels South Charleroi naar Nice met Volotea, een nieuwe route in het aanbod van deze luchtvaartmaatschappij. Wist je trouwens dat ook de luchthaven van Charleroi tegenwoordig een lounge heeft? Je kunt er in alle rust wachten op je vlucht terwijl je iets eet of drinkt.

Overnachten Wij verbleven in het gunstig geprijsde Hotel & Spa Montaigne in Cannes, het recent geopende en moderne Hotel Univers in Nice en het luxueuze Hotel Royal Antibes met uitzicht op de Middellandse Zee.

Goed verzekerd Reis het hele jaar door zorgeloos met een VAB-Reisverzekering.

Toeristische informatie www.cotedazurfrance.fr

Vorig artikelDe belangrijkste verkeersregels in een schoolomgeving
Volgend artikelElektrische auto’s: Wallonië gaat laadwoestijn aanpakken