Antibes Côte d'Azur

Antibes is één van de pareltjes aan de Côte d’Azur. Minder druk dan Cannes en Nice en toch valt er heel wat te zien. Wij leiden je graag rond in dit gezellige stadje.

Het oude centrum

Antibes lijkt zo weggedreven uit de Provence! Het lijkt in niks op Nice of Cannes. De sfeer is er heel gemoedelijk. Je kuiert er langs Provençaals aandoende huizen met winkeltjes en galerijen. Ook gezellig is de Marché Provençal, de obligatoire markt die er dankzij het oude ijzeren gebinte wel heel erg mooi uitziet. Eens de standhouders in de namiddag zijn opgekrast, wordt de markthal ingenomen door de terrassen van de aangrenzende cafés.

Absint proeven

In de kelder van één van die cafés huist een absintbar. Dat drankje startte zijn carrière als een middel om water te ontsmetten en kreeg later een mythische status omdat je gek zou worden als je er te veel van drinkt. Een bezoek aan de Absinthe Bar is een spektakel op zich. In het midden van de tafel staat een waterfonteintje. Je legt een klontje suiker op een speciale lepel en laat het water langzaam op het klontje druppelen zodat het smelt en zich samen met de absint en het water mengt in het glas.

Het oude atelier van Picasso

Pablo Picasso spendeerde een deel van z’n leven in Antibes. Zijn oude atelier is nu het Picasso Museum. De permanente stukken stammen uit de tijd waarin hij in deze regio aan het werk was. Het museum heeft daarnaast regelmatig tijdelijke exposities met andere werken van de grootmeester. Geen groot museum, maar een bezoek waard als je van Picasso houdt.

De Franse keuken

De Franse keuken is niet meer overal wat het ooit was. Gelukkig zijn er restaurants die nog altijd bewijzen dat je in Frankrijk overheerlijk kunt eten. Le Safranier is er zo eentje. In de schaduw van een lommerrijke boom geniet je van de creaties van Olivier Gaïatto, de kok die mee het befaamde vijfsterrenhotel Cap-Eden-Roc op de kaart zette. Heerlijk!

Unieke kustwandeling

Aan plage de la Garoupe in Antibes start de sentier de Tirepoil, een mooie wandeling van zo’n 5 kilometer langs de Cap d’Antibes. Trapjes en leuningen maken de wandeling doenbaar. Langs het azuurblauwe water liggen her en der baaitjes waar je in het water kunt springen. Het feit dat hogerop de heuvel tientallen miljoenenvilla’s liggen bewijst dat het uitzicht soms onbetaalbaar is, letterlijk én figuurlijk in dit geval.

 

Antibes Praktisch

Erheen VAB-Magazine vloog in een uurtje van Brussels South Charleroi naar Nice met Volotea, een nieuwe route in het aanbod van deze luchtvaartmaatschappij. Wist je trouwens dat ook de luchthaven van Charleroi tegenwoordig een lounge heeft? Je kunt er in alle rust wachten op je vlucht terwijl je iets eet of drinkt.

Overnachten Wij verbleven in het luxueuze Hotel Royal Antibes met uitzicht op de Middellandse Zee.

Goed verzekerd Reis het hele jaar door zorgeloos met een VAB-Reisverzekering.

Toeristische informatie www.cotedazurfrance.fr en antibesjuanlespins.com

Vorig artikel6 dingen die je zeker moet doen in Nice
Volgend artikelDe ultieme vrijheid beleef je in een luchtballon