huwelijksaanzoek

Als de liefde hoogtij viert, borrelt mogelijk het verlangen om je geliefde ten huwelijk te vragen. Wát je wilt vragen, weet je al, maar denk ook na over wáar. Want een romantische setting helpt je richting een ‘ja’. 7 perfecte bestemmingen voor een huwelijksaanzoek.

Wist je dat een kwart van alle huwelijksaanzoeken op vakantie wordt gedaan? Niet verwonderlijk, je hebt alle tijd voor elkaar én de setting gaat hand in hand met romantiek. Ben je van plan op de knie te gaan, denk dus ook na over de locatie. Om je op weg te helpen zetten we de meest romantische vakantie-ideeën op een rij. Bijzondere, niet al te voor de hand liggende plekken binnen Europa – want trouwen is niet goedkoop, dus laat niet al je spaargeld opgaan in het aanzoek. 7 bestemmingen voor een geslaagd huwelijksaanzoek, succes verzekerd!

 

In een luchtballon in Cappadocië

Een bijzonder natuurfenomeen, dat is Cappadocië. Het wonderbaarlijke landschap in Centraal-Turkije wordt gekenmerkt door rotsen in de vorm van puntmutsen (ook wel feeënschoorstenen genoemd), geperforeerde bergen en ondergrondse steden. De beste manier om dit sprookjesachtige decor te ontdekken is via een ballonvlucht. Je moet er heel vroeg voor uit de veren en goedkoop is deze uitstap niet, maar onvergetelijk wel!

Lees ook: Elektronisch visum Turkije

Op een dakterras in Marrakech

Laat je betoveren door het magische Marrakech. Ontdek er de weelderige paleizen en moskeeën, bezoek de paradijselijke Jardin Majorelle of Jardin Secret, duik in de drukte van de soeks, ontmoet slangenbezweerders, waarzeggers en vuurspuwers op het DJemaa el Fna plein, ga voor een gommage en massage in één van de hamams… om aan het einde van de dag uit te blazen op het dakterras van je romantische riad – perfecte plek om dé vraag te stellen.

Bij zonsondergang in Santorini

Zuid-Europa biedt een keur aan charmante eilanden, maar favoriet onder romantici is ongetwijfeld het Griekse Santorini, een parel in de Egeïsche Zee. Witgekalkte huisjes, glimmend blauwe koepels, altijd een fenomenaal uitzicht vanop de kraterrand en aan het einde van de dag een adembenemende zonsondergang: idyllischer kan haast niet! Hou er wel rekening mee, als je je knieval plant, dat die zonsondergang busladingen toeristen trekt.

Lees ook: De 10 mooiste eilanden van Europa

Met een glaasje bubbels in de Champagne

Bij een huwelijksaanzoek hoort natuurlijk… champagne! En waarom zou je niet het nuttige aan het aangename koppelen? De Champagnestreek is de geknipte bestemming voor romantische zielen: golvende heuvels, lieflijke dorpjes, een verfijnde keuken en altijd een glaasje bubbels dat op je wacht. Alternatief is natuurlijk Catalonië, waar je in de Penedès-streek ronkende namen als Freixenet en Cordoníu maar ook kleinere cavahuizen kunt bezoeken. Op minder dan een uurtje van Barcelona!

Wandelend langs het kleurrijkste stukje Italië

Cinque Terre is de verzamelnaam van vijf schilderachtige dorpjes die letterlijk aan de rand van de Bloemenrivièra plakken. Ze vormen een kleurenpracht waar je instant vrolijk van wordt en hun namen klinken als muziek in de oren. Je kunt Monterosse al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarole en Riomaggiore al wandelend ontdekken. De populaire Via dell’Amore werd een tijd terug afgesloten, maar niet getreurd, de overige paden moeten niet in schoonheid onderdoen voor het ‘Liefdespad’, integendeel. Je zult op slag verliefd worden!

Lees ook: De mooiste wandelroutes van Europa

Onder het noorderlicht in Zweeds Lapland

Lange, donkere winterdagen en een dik pak sneeuw – niets zo romantisch als lekker dicht tegen elkaar aankruipen. Trek met z’n tweetjes naar het hoge noorden. Zweeds Lapland biedt magie en avontuur. Met wat geluk krijg je ook het noorderlicht te zien, ’s werelds mooiste lichtshow! Mis de kans niet om het beroemde IJshotel te bezoeken. Als je er niet overnacht, kun je ook gewoon een drankje nuttigen aan de bar. (Wist je trouwens dat het hotel ook een ijskapel heeft waar je kunt trouwen?) Tip: Wie een alternatief voor Lapland zoekt, met min of meer dezelfde ingrediënten, boekt tickets richting IJsland.

In een vuurtoren in Kroatië

Op zoek naar een logeeradres waar je ongestoord kunt genieten? Kroatië is een langgerekte landstrook met meer dan duizend eilanden voor de deur. Dat betekent ook heel wat vuurtorens. Een aantal van die vuurtorens is ingericht om gasten te ontvangen. Eigen aan de vuurtorens is de unieke, afgelegen locatie: soms op een schiereiland van het vasteland, soms op een eiland midden in de Adriatische Zee. Vergeet niet op voorhand een voorraadje in te slaan, zodat je onbekommerd kunt genieten van jullie Robinson Crusoe ervaring.

Zei ze/hij ja?

Dan is het tijd om na te denken over jullie huwelijksreis natuurlijk! Lees hier onze tips!

Vorig artikelIn welke landen mag je niet roken in de auto?
Volgend artikelDit moet je zeker doen in Curaçao