© Heikki VerdurmeBushbox

Nood aan een weekendje weg met z’n tweetjes? Wij hebben voor jou een fijne selectie van de meest romantische verblijven in eigen land!

Bushbox

Brasschaat

Op zo’n 20 kilometer van Antwerpen en 10 kilometer van de Kalmthoutse Heide, een van ’s lands mooiste natuurgebieden, pronkt een domein van 1 hectare. En in al dat groen blinkt een tiny house. Hoewel, blinken doe het niet echt. Met zijn zwarte verflaag verdwijnt de cabin meer in het bos. Binnenin is deze vakantieplek heerlijk helder en luchtig. Buiten vind je een sauna, boomtent en nestkastje. Het tiny house kan niet alleen twee geliefden herbergen, er kunnen zelfs nog twee kinderen mee. Gezegend met een groter gezin? Installeer die dan in de boomtent of het nestkastje.

Love is in the air! Opwarmen doe je in de sauna om dan via op het bospad terug te huppelen naar je tiny house.

Vanaf € 139 per nacht, bushbox.be

 

The Cosy Cabin

Deurle

Wie wil er niet in Deurle wonen, zelfs al is het maar voor even. Dankzij The Cosy Cabin kun je een weekend lang proeven van dat bevoorrechte bestaan. En eigen aan het dorp logeer je ook hier in het groen. The Cosy Cabin zelf mag dan klein zijn, mini is ze niet, want grote raampartijen laten je volop van de tuin genieten. Vanuit je bed kijk je uit op al dat groen. Je beschikt ook over een terrasje bij de voordeur en je kunt zowel binnen als buiten een vuurtje stoken. Met een stel gratis fietsen cruise je heerlijk naar Latem.

Love is in the air! ‘Latem Leven’, maar dan in het echt!

Vanaf € 99 per nacht, facebook.com/cosycabindeurle

 

Les Cocons d’Ardenne

Vaux-sur-Sûre

Diep in Luxemburg, niet zo ver van Neufchâteau, had een lokale familie een stuk grond liggen, net aan de inkom van het gehucht. Daarop stonden alleen maar sparrenbomen, die jaar na jaar verder naar de hemel reikten. Tot het gezin op een idee kwam. Enkele bomen werden gerooid, bloemen gezaaid en in juni 2020 verschenen de eerste twee feeërieke cocons: Lili en Loulou. Een derde staat gepland. Met als kers op de taart een kleine minicocon die als houtgestookte sauna fungeert. Elke cocon is een poëtisch plaatje in het groen. Voorzien van een keukentje, slaapalkoof en terrasje. Ontworpen op maat van geliefden dus.

Love is in the air! Een lichtsnoer boven je bed, het is een klassieker, maar het werkt.

Vanaf € 124 per nacht, cocons-ardenne.be

 

Maison Francois

Varsenare

Soms wil je een verjaardagfeestje, een babyborrel of een workshop organiseren. Je vindt een droomlocatie, compleet Instagram-proof, maar helaas moet je ’s avonds huiswaarts keren. Om nog wat langer voor of na te genieten is er Maison Francois. Uitgerust met Bar Francois, een Pinterest-waardige ruimte met open gebinte die het ideale feestdecor vormt, en pal daarbij Chambre N°99. Eén luxueuze gastenkamer, stijlvol in zwart-wittinten opgetrokken en afgewerkt met een toefje rotan. De plek om je voor te bereiden op je feestje, je even terug te trekken, ’s anderendaags lekker lang uit te slapen of gewoonweg tot rust te komen.

Love is in the air! Met een verrassingsfeestje scoor je altijd, al helemaal als je er ook nog blijft logeren.

Vanaf € 95 per nacht, maisonfrancois.be

 

Les Nids des Marais

Ciney

Foulques en Héloïse ruilden Brussel in voor een vervallen molen die ze met veel moed restaureerden. En bij het oude meer, verscholen in het riet, creëerden ze een wild paradijs. Midden in die dromerige natuurpracht installeerden ze drie nestjes: Dôme, Bulle en Kiosque. Nu eens brengt een vlonderpad je naar je logeerponton, dan weer hop je via stapstenen over het water om je bestemming te bereiken. Maar waar je ook belandt, je zit op de eerste rij om zowel eendenfamilies als sterren te tellen. Vroege vogels genieten extra lang van hun logeerpartij, want het lijkt wel alsof je buiten slaapt. Gekwetter, gefladder en geruis alom dus.

Love is in the air! Samen in slaap vallen terwijl je sterren telt. Need we say more?

Vanaf € 170 per nacht, nidsdesmarais.be

 

Hutstuf

La Roche-en-Ardenne

Je terugtrekken tussen de bomen zonder aan luxe in te boeten. Het kan dankzij Hutstuf, dat uitpakt met twee wondermooie cabins: The Owl en The Fox. Beide hutten pronken op een helling, magnifieke vergezichten zijn dus gegarandeerd. Met als fijne extra een rooftop sauna, kwestie van dat weekendje helemaal memorabel te maken. Zelfs al slenterend naar de sauna kijk je je ogen uit. De cabins werden bedacht en ontworpen door twee architecten die ze ook eigenhandig optrokken. Logisch dus dat er ingenieus met ruimte gespeeld wordt en je volop van de omringende bossen geniet.

Love is in the air! Wakker worden met uitzicht op de bomen….

Vanaf € 175 per nacht, hutstuf.com

 

Boerenstee

Oeren

In Bachten de Kupe, hartje Westhoek, kun je de stilte nog echt horen. En al helemaal in Boerenstee, de B&B die huist in een omwalde boerenwoning en zowaar als dorpszicht beschermd werd. Voeg daarbij een zwembad, een heerlijke tuin, huisgebakken brood en oude dakgebintes en je krijgt een bijzondere plek met slechts vier suites. Al dat geluk mag je bovendien delen met je geliefde viervoeters. Want paarden én honden zijn welkom op dit erf.

Love is in the air! Samen in galop de streek verkennen.

Vanaf € 110 per nacht, boerenstee.be

 

By Sett

Horebeke

Wakker worden in het landhuis dat flandrien Peter Van Petegem liet optrekken. De droom voor elke wielertoerist. Je kunt zelfs in de voormalige kamer van de ex-coureur, Le Flandrien, logeren. Alle kamers kregen dezelfde warme, landelijke stijl aangemeten. Nu eens kijk je uit over de Vlaamse Ardennen dan weer beschik je over een privé-terras en er is een zwembad met sauna. In een hoek van de tuin kweken de broers Mathijs en Thomas groenten en fruit, waarmee ze onder meer eigen confituren maken. Een uitstekend ontbijt dus en wie ’s avonds zijn voeten onder tafel steekt, merkt meteen waarom de broers in tal van sterrenrestaurants aan de slag waren.

Love is in the air! Samen mijmeren over trofeeën: is die kassei echt of niet?

Vanaf € 155 per nacht, bysett.be

 

De Weide Wereld

Beernem

Vlak bij Brugge en tegelijkertijd mijlenver. Hier, grenzend aan het uitgestrekte Beverhoutsveld, runnen Petra en Bruno met veel liefde hun eigenzinnige B&B. Goed voor drie kamers, genoemd naar memorabele plekken waar deze globetrotters net iets langer bleven hangen: Aleppo, het Zuid-Indische Cochin en de afgelegen Egyptische oase Siwa. ’s Morgens geniet je van een heerlijk en geïnspireerd huisgemaakt ontbijt. Van granola over zuurdesembrood tot vlierbloesemconfituur en pompoencake. Klaar om dat groendomein in te trekken of installeer je je liever bij de houtkachel en de reisbibliotheek of in de hangmattuin?

Love is in the air! Samen badderen in een ouderwets bad op gouden pootjes.

Vanaf € 93 per nacht, deweidewereld.eu

 

Chateau de Vignée

Rochefort

Mag het eens wat meer zijn? Hunker je naar zalige luxe? Mét wellness? Dan bedient Chateau de Vignée je op je wenken. Dit hele boetiekhotel ademt grandeur. Stevig gerenoveerd, ingericht met Belgische materialen en voorzien van een uitstekend restaurant, een goed gevulde wijnkelder en een deugddoende wellness. Met zwembad, hamam, sauna, ijsdouche en Kneipp-bassins. En uitzicht op de Lesse. Toch nog een stressknoopje? Opteer dan voor een Caudalie-behandeling.

Love is in the air! Echt gepamperd worden, zelfs de meest cynische mens wordt daar wat week van.

Vanaf € 175 per nacht, chateaudevignee.be   

 

Secret Garden Suites

Brugge

Brugge is oltied schone. Maar wie de stad vanuit een bevoorrechte plek mag beleven, geniet nog net iets meer. En dat Secret Garden Suites, een klein, fijn luxehotel, uitstekend gesitueerd is, is wel het minst dat je kunt zeggen. Voor je strekt zich de mooiste rei van Brugge uit, de Groenerei, en dus slenter je van hieruit meteen naar wereldbefaamde plekken. De Vismarkt, de Burg, de Markt, een salvo van middeleeuwse glorie, zonder valse noten. In de elegante tuin pronkt een zwembad en dan is er nog het wellnesspaviljoen met hottub en open haard.

Love is in the air! Samen uitkijken op de daken van dé meest romantische stad van België.

Vanaf € 275 per nacht, secretgarden-suites.com

 

Fika

Heuvelland

Op de flank van de Kemmelberg, een van die reuzen in de Westhoek, duikt langs een smalle slingerweg plots een eigentijds bouwsel op dat wel lijkt te zweven. Welkom in Fika, dat ruikt naar een Scandinavische koffiepauze. Je boekt hier een van de twee kamers of reserveert de woning in zijn geheel. Kwestie van die woonkamer en keuken helemaal voor jezelf te hebben en eindeloos naar die omringende bomen te kunnen staren. Dit hele huis lijkt wel uit het Hoge Noorden weggelopen. Opgetrokken uit ecologische materialen, aangekleed met stijlvol design, uitgerust met kamergrote ramen en voorzien van lokale lekkernijen. Wedden dat je wat langer wilt blijven?

Love is in the air! Samen een Heuvellands wijntje drinken, meer moet het soms niet zijn.

Vanaf € 100 per nacht, fika.one

 

Tiny Lodge Bruges

Brugge

Vlak bij Brugge, dé romantische hotspot van België, ligt een tiny house verscholen in het privépark van een kasteel. En dat op zo’n 10 minuten wandelen van dat kasteel. Ruimte in overvloed dus. Sterker nog, tijdens je verkenningstocht van dat uitgestrekte kasteeldomein kom je gegarandeerd geen mens tegen. Het tiny house kijkt uit over de kasteelvijver, wie wil kan zelfs een rondje roeien. Slapen doe je op de mezzanine. Dit is de ultieme weg-van-de-wereldplek, hier laat je alles achter om even alleen van de natuur en elkaar te genieten.

Love is in the air! Samen dromen van het betere kasteelleven….

Vanaf € 180 per nacht, instagram.com/tinylodgebruges

 

Les Ecorces

Geheim adres in de Condroz

Een boomhut die zeven meter boven de grond zweeft. Opgetrokken uit hout en groot genoeg voor drie. Voorzien van een ruim terras rond die imposante eik, een slaapkamer en een salon met daarin zowaar een houtkachel. Koken doe je in een keuken zo rustiek dat je je in een bergdorp waant. Wie echt een zorgeloos weekend wil beleven, boekt ook een ontbijt, aperitief en barbecue.

Love is in the air! Samen aperitieven zonder boodschappen te moeten doen. Het zit in de kleine dingen.

Vanaf € 220 per nacht, lesecorces.be

 

Lees ook

6 B&B’s in het Belgische groen

7 boomhutten en cabanes in het bos

Wegdromen: 6 knappe B&B’s in Vlaamse steden

Vorig artikel5 tips voor elektrisch rijden bij koud weer
Volgend artikelDoe de verkeerstest!