Tussen de bomen van het Ardense Martilly liggen huisjes verscholen die zo uit de wereld van de gebroeders Grimm kunnen komen. Bij Mon Lit dans l’Arbre zou je niet vreemd opkijken als er plots een prinses met puntige hoed of een ridder in harnas van de trap zou afdalen.

Op het groene domein van Mon Lit dans l’Arbre ontdek je zeven eigenzinnige creaties die één ding gemeen hebben: er is een hoek af. Bijzondere vormen en eigenzinnige interieurs. Hier is niets wat het lijkt. De meest romantische cabane in dit sprookjesbos is Ombre et Lumière. Er was eens…

Sprookjesdecor

Al bij het betreden van het houten pad naar de cabane krijg je een heel hoog ‘knibbel knabbel knuisje’-gevoel. Als je de deur opent, betreed je een sprookjesdecor. De haard knispert gezellig bij het binnenkomen, zodat je letterlijk en figuurlijk een warme welkom krijgt. Je moet je ogen de tijd geven om alles te ontdekken. Tot in de nis van het houten gebinte zitten kleine kunstwerkjes verstopt. De wereld zoals je hem kent, laat je achter bij de voordeur.

Al bij het betreden van het houten pad naar de cabane krijg je een heel hoog ‘knibbel knabbel knuisje’-gevoel.

Bosduif als buur

Na een nachtje heerlijk tukken in het riante bed wacht er ’s morgens een ontbijtmand voor de deur. Daarmee trek je over de gekrulde houten trap naar de bovenverdieping. Op het eerste gezicht lijkt die indeling wat vreemd met de keukenhoek en het droombed op het gelijkvloers en de eettafel en zithoek bovenaan, maar daardoor zit je wel te ontbijten in de boomkruinen. Je zou zomaar een eekhoorn of bosduif als buur kunnen hebben. Na het ontbijt heb je de keuze om lekker actief te zijn in de omgeving of net het tegenovergestelde. Wifi is er niet en ook het bereik op je smartphone laat niet toe om uren te surfen of streamen. Hier moet maar één ding: relaxen!

Heerlijke hottub

Deze cabane heeft nog een leuk extraatje: een hottub die verwerkt zit in het terras! Zo kun je ook in de winter genieten van het houten buitendek. Vanuit het aangenaam warme water heb je een weids uitzicht over het glooiende landschap en de kabbelende beek die zo’n tien meter lager langs het huisje stroomt. De deugddoende douche achteraf neem je tussen een wand die met houten plankjes belegd is, zoals het dak van een Noorse staafkerk. En zo voel je jezelf zowel geestelijk als lichamelijk herboren na een weekendje met je bed in de bomen.

Je voelt jezelf zowel geestelijk als lichamelijk herboren na een weekendje met je bed in de bomen.

Mon Lit dans l’Arbre praktisch

Ligging

Rue du Mont 5, 6887 Martilly – Herbeumont

Prijs

Vanaf € 430 voor een weekend, inclusief bad- en bedlinnen, hout en gebruik van alle faciliteiten. Ontbijt bestellen kan voor € 15 p.p. (€ 10 voor kinderen).

Reserveren

Reserveer Ombre et Lumière bij Mon Lit dans l’Arbre hier.

Ga je met de auto?

Vertrek niet zonder VAB-Pechbijstand. Zo geniet je dag en nacht bescherming bij autopech of een ongeval in heel de Benelux.

Tips in de omgeving

Diep onder de grond

De oude leisteenmijn van Bertrix is absoluut de moeite om te bezoeken. In ‘76 staakten ze hier de activiteiten en in een mum van tijd liep de mijn onder water. Yves maakte er bijna in z’n eentje een levenswerk van om de mijn leeg te pompen en de ondergrondse gangen om te toveren tot een soort museum waarin je leert hoe de mijn functioneerde maar ook welk hard labeur de mijnwerkers moesten leveren.

Wandelen vanaf je voordeur

Mon Lit dans l’Arbre ligt midden in de natuur, je hoeft dus niet noodzakelijk ergens naartoe te rijden om te wandelen. Vanuit het domein vertrekken verschillende wandelwegen die je op een app als Komoot kunt downloaden. Die van 8 kilometer is goed te doen en leidt je, op een paar stukjes asfaltweg na, door bossen en velden. Je komt onderweg ook een echte beverdam tegen.

Smikkelen en smullen

In het nabijgelegen Herbeumont zijn een paar restaurantjes. La Fille du Boulanger is een gezellig koffiehuisje en restaurant Il Était Une Fois sluit qua naam alvast mooi aan bij je verblijf in je sprookjeshuis. De keuken is gevarieerd en levert een kwaliteit die de doorsnee bistro overstijgt zonder al te duur te worden.

Vorig artikel7 ongelukkig gekozen autonamen
Volgend artikelVAB bracht auto vermiste wandelaar weer terug: “Dankzij VAB héél grote zorg minder”