waterpret

Een dagje uit is extra fijn als er ook wat waterpret bij komt kijken. Zwemmen kun je op veel plaatsen, maar op deze 5 plekken is spetteren nog net dat tikje leuker. 

Wakeboarden – Verschillende locaties

Wat hebben Hoogstraten, Knokke, Oudenaarde, Dilsen-Stokkem, Antwerpen en Destelbergen gemeen? Je vindt er een kabelbaan die je toelaat om al wakeboardend het beste van jezelf te geven. Want je hoeft niet altijd de zee op om je grenzen te verleggen. Zowel geschikt voor moedige beginners als voor ervaren rotten die graag de show stelen. Pure waterpret!

goodlifecablepark.be, lakesideparadise.be, theoutsidervlaamseardennen.be, terhillscablepark.be, wakeupcable.be

Transfo – Zwevegem

Aan het Kanaal Bossuit-Kortrijk blinkt een honderd jaar oude, gerenoveerde elektriciteitscentrale. De thuis van Transfo en de pleisterplek voor jonge en minder jonge avonturiers. Hier kun je suppen en kajakken, maar ook een duik nemen in de duiktank van 15 meter diep of je wagen aan het aquaparcours. Of balanceren op een uitdagend palen- en touwencircuit dat bengelt boven het water. Wie er het eerst in valt, is verloren.

Packraften – Knokke

Avonturen beleven in Knokke-Heist. Het kan zowaar. Reisorganisatie en B&B Puffins stuurt je immers de polders in met je eigen packraft. Je start in het basecamp voor een briefing en daarna trek je eropuit met je rugzakje gevuld met een packraft en alle benodigdheden. Inclusief roadbook. De Relax-formule laat je zo’n 8 km stappen en 3 km peddelen, wie opteert voor de sportievere variant wandelt 10 km en kan 7 à 11 km raften.

 

 

Vlotkamp – Zuienkerke

Logeren in een tipi op een vlot. Dat is Vlotkamp. Te vinden aan een meer dat verscholen ligt in de polders en enkel te bereiken is via het water. ’s Morgens hop je dus in je kano om op de oever je ontbijtbox op te halen of even het sanitaire blok te bezoeken. Het domein telt 8 vlotten en elke tipi is uitgerust met een opgemaakt bed. Ter plekke kun je ook suppen, wellnessen of verzamelen rond het kampvuur.

Wowpark – Geraardsbergen

Je eigen Te Land, Ter Zee en In de Lucht beleven. En dan vooral vaak in dat water belanden. Dat staat je te wachten in het Wowpark, goed voor 2000 m² waterpret. Drijvende attracties, opgeblazen springkastelen en een resem hinderparcoursen op het water. Te bedwingen met of zonder wetsuit. Een ding staat vast, nat word je sowieso. Want dan maakt dit Wowpark nu net zo onweerstaanbaar.

 

 

Lees ook

5 keer roadtrippen in eigen land

5 keer tafelen in de buitenlucht

5 zomerse rooftop bars

5 keer de hoogte in

5 keer verrassende kunst in de openlucht

Vorig artikelKan ik blijven rekenen op mijn VAB-Reisbijstand in coronatijden?
Volgend artikelVAB Zomerwedstrijd