rooftop bars

Alles smaakt altijd nog net iets beter als het uitzicht perfect is. In deze 5 rooftop bars geniet je op grote hoogte van je drankje of heerlijke maaltijd. 

The Roof – Brussel

Brussels by night! Wie dat wil beleven, rept zich naar The Roof, het rooftopterras van vijfsterrenhotel Sofitel Brussels. Goed voor een fantastisch uitzicht over Brussel, overdag en ‘s avonds, en gerechten van hotelbrasserie The 1040. Champagne, een charcuterieplank of liever oesters? Parkeren doe je gratis en online reserveer je een tafel en een formule. Goed voor 3 uur écht genieten.

Bar Bernard – Watou

In Brouwerij Sint-Bernardus brouwt men al sinds 1946 donkere en blonde speciaalbieren van hoge gisting. En zowat de halve wereld is fan. Je kunt die bieren thuis degusteren of je hoog en droog installeren in Bar Bernard. Een Westhoekplek die uittorent boven de hoppevelden, met de allures van een rooftopbar in New York. Twee contrasten die wonderwel matchen

 

 

Njord – Zeebrugge

Van het Brugse Belfort, over de Zweedse Kaai tot Knokke, met daartussen autoparkings die blinken in de zon. Dat indrukwekkende panorama krijg je geserveerd vanuit rooftoprestaurant Njord. Eten met uitzicht op dat stalen tankerballet dus. Op je bord, visgerechten van hier met een Scandinavische toets. Een combinatie die smaakt naar meer.

Black Smoke – Antwerpen

Op de site van De Koninck vind je zowel een bruisende stadsbrouwerij als een belevingscentrum en diverse culinaire hotspots. Het barbecuerestaurant Black Smoke bijvoorbeeld. Gezegend met een rooftopterras dat je 21 meter hoog over Antwerpen laat uitkijken. Met zijn 360° is een schitterend uitzicht op de Antwerpse skyline hier gegarandeerd. Op écht zonnige dagen zorgen dj’s voor unieke sunsetsessies. Op het menu diverse geïnspireerde bar bites.

Roots Garden Rooftop – Genk

Roots Garden Rooftop dat is Ibiza, maar dan in Genk. Kwestie van de zon over Genk te zien zakken met een cocktail in de hand. Geen doorsnee mai tai of Long Island iced tea, wel goed uitgebalanceerde exemplaren, gefabriceerd door gepassioneerde barmannen die aan de slag gaan met zelfgemaakte siropen en infusies. Mag het wat minder zijn? Ook werkmanspintjes, wijn en frisdranken staan op het menu. Bovendien kun je hier al in de namiddag terecht. Extra lang genieten dus.

 

 

Lees ook

5 keer roadtrippen in eigen land

5 keer tafelen in de buitenlucht

5 keer verrassende kunst in de openlucht

5 keer de hoogte in

5 keer waterpret in eigen land

Vorig artikelOpgepast voor motorschade bij wateroverlast
Volgend artikelDeel je mening over verkeersveiligheid