Ook al is België maar een zakdoek groot, toch kun je ook bij ons meerdaagse tripjes maken. Met deze 5 verrassende tips kun je heerlijk roadtrippen in eigen land. 

Vlaskamp – Verschillende locaties langs de Leie

6 kampen in het groen, telkens voorzien van 5 comfortabele tipitenten die zich uitstrekken langs de Leie, dat is Vlaskamp. Je verbindt de kampen gemakkelijk te voet of per fiets en passeert ondertussen tal van hotspots. Logeren doe je in tipi’s: ’t Vlaskapelleke (2p) of De Vlasschuur (4p) en alle tenten pakken uit met opgemaakte bedden. Te vinden in een boomgaard, op een industriële erfgoedsite en zorgboederij.

Ezelstocht – Molenstede (Diest)

Vanuit Natuurboerderij het Bolhuis vertrek je met een gezadelde ezel en de nodige instructies om daarna 10 à 15 km lang alleen maar bossen, heide, velden en weides te doorkruisen. Kinderen tot 12 jaar kunnen op de ezel zitten, een volwassene leidt. Midden in die bossen duikt je kampplaats op. Een safaritent met kampkeuken, kampvuurschaal, banken en al wat je nodig hebt. De volgende dag keer je via een andere route terug.

 

Hiken met hond – Leiestreek

De Leiestreek pakt uit met meerdaagse wandeltrips met je hond, op maat van baasje en viervoeter. Je logeert in hondvriendelijke logies van waaruit kant-en-klare routes vertrekken. Ze sturen je langs mooie paden, fotogenieke plekken of bijzondere ‘Leiespots’. Nu eens slenter je langs oude Leiearmen, dan weer passeer je een fijn pop-up terras.

Zet eens een tent op je dak – Verschillende locaties

Een tent op je dak en zien waar het lot je brengt. Een weiland, een verlaten boerenerf of dat ene verborgen paadje dat naar zee leidt? Rooftop Travel installeert in geen tijd een gehuurde daktent op je auto. Op elk type wagen. Met een comfortabele, op maat gemaakte Belgische matras. Een extra luifel, een voortent of winterisolatie kun je er bij reserveren.

Pack & raft – Ardennen

Eenzaam peddelen, dagen na elkaar, alleen omringd door stilte en groen. Dat kan, aan de rand van de Ourthe richtte Luc van Ouytsel immers een bivakplek in voor Pack & Raft. Met een bloemenweide, kampvuur en droogtoilet. Van hieruit organiseert hij rafttrips met opblaasbare kajaks die amper 3 kilo wegen. Peddelen dus en al hikend terugkeren.

 

Lees ook

5 keer tafelen in de buitenlucht

5 keer de hoogte in

5 keer verrassende kunst in de openlucht

5 keer waterpret in eigen land

Vorig artikel7 op de 10 Vlamingen plannen een autovakantie, velen zijn slecht voorbereid
Volgend artikelMet de fiets op en rond de Mont Ventoux