hoogte

Alles ziet er mooier uit als je het vanuit de hoogte bekijkt. Deze 5 tips voor durvers maar ook voor wie wat minder avontuurlijk is aangelegd, brengen je heel wat meters de lucht in.  

Basiliek van Koekelberg – Brussel

De Basiliek van Koekelberg torent sinds jaar en dag boven Brussel uit, maar wist je dat je het ding ook kunt beklimmen? De buitengalerij rond de koepel van de basiliek, zo’n gedurfde 52,80 meter de hoogte in, is open voor het publiek. Brussel en Brabant liggen aan je voeten en op heldere dagen spot je zelfs de Sint-Romboutstoren van Mechelen én het hellend vlak van Ronquières. En nog meer goed nieuws, wie zich niet aan die trappen waagt, kan met de glazen panoramalift omhoog. Dubbele pret!

Laddertjeswandeling – Rochehaut

Deze bewegwijzerde laddertjeswandeling moet het niet hebben van haar kilometers, want hoewel ze aftikt op 5,5 km ben je toch een hele tijd onderweg. Je moet immers klimmen en dalen. Stevig zelfs. Dit is misschien wel ’s lands avontuurlijkste wandelpad en de Semois ligt al die tijd aan je voeten. Klauteren langs scherpe rotswanden en via steile boomworteltrappen om nu en dan loodrechte ladders te bedwingen. Niet voor gevoelige zielen. Starten doe je in Rochehaut, volg nr 43.

 

 

Vuurtoren – De Haan

Ceci n’est pas une vuurtoren. Of een vuurtoren die geen vuurtoren is. Dit kunstwerk van Guillaume Bijl aan de strandtoegang van Vosseslag mag je betreden en serveert je, net als een vuurtoren, een bevoorrecht panorama op de zee, het strand en de duinen. Een landmark dus. 56 treden brengen je 13,75 meter de hoogte in en op 10 meter openbaart zich een platform dat je toelaat om al die heerlijke natuur rondom op te nemen. De zee beleven vanop de eerste rij.

Klimgroeve Dieupart – Aywaille

Deze oude steengroeve staat garant voor eindeloos klim- en klauterplezier. Hier vind je immers een Via Ferrata of een ijzeren weg, een rotwandenparcours met staalkabels langs ruige rotspartijen. Je passeert bruggen, ladders en ziplines en steekt met een tyrolienne al zwevend de ravijn over. En vermits je je hier in Oostenrijk waant, is jodelen daarbij toegelaten.

Ecopark Adventures – Doornik

De avontuurlijke Franse keten Ecopark Adventures heeft ook een Belgische vestiging. Goed voor 9 avonturenparcours tussen de bomen voor diverse niveaus, vanaf 5 jaar zelfs, en de langste zipline van het land. Dan zijn er ook nog de gigantische trampolines, de 1500 m² netten, de hangende loopbruggen en de vele boomhutten. Geschikt voor kleine durfals vanaf 2 jaar.

 

 

Lees ook

5 keer roadtrippen in eigen land

5 keer tafelen in de buitenlucht

5 keer verrassende kunst in de openlucht

5 keer waterpret in eigen land

Vorig artikelRustige muziek doet rustiger rijden
Volgend artikel8x goed eten en drinken in Oostende