kunst in openlucht Triënnale BruggeFoto: Jan Darthet

Met een frisse neus een streepje cultuur opsnuiven? Op deze vijf plaatsen kun je kunst in de openlucht meepikken. 

Beaufort – Kust

Beaufort is terug, voor de zevende editie ondertussen. En de triënnale palmt deze keer, nog tot 7 november, de hele kust in. Proeven van hedendaagse kunst dus, met je voeten in het zand. Van kikkers in metamorfose in Middelkerke over een quasi onzichtbare spiegelconstructie in Bredene tot een sierlijke, parelwitte danser in Blankenberge. Ga dat zien!

Triënnale – Brugge

Nog tot 26 september kun je ook Brugge met andere ogen bekijken. De Triënnale neemt de stad weer over en tal van imposante kunstwerken en installaties clashen met het middeleeuwse karakter van de stad. Van een fluo steigerwerk dat een den omarmt en je zo een nieuw stadszicht serveert over kronkelwortels die een eeuwenoude stadsomwalling overheersen tot een vrolijk gekleurde reusachtige textielinstallatie die de reien overspant.

Gijs Van Vaerenbergh-odyssee – Verspreid over Vlaanderen

Van het doorkijkkerkje in Borgloon, het stalen labyrint bij C-Mine, een reuzenhoofd in Kasterlee tot de kolommen in Brugge. Het architecturale kunstenaarsduo Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenbergh laat over heel Vlaanderen kunstzinnige sporen na. Kunst die je mag aanraken om ze ten volle te beleven.

 

 

Paradise Kortrijk – Kortrijk

Tot 24 oktober kun je Kortrijk ontdekken via kunstwerken. Paradise is een dynamische tentoonstelling in binnen- en buitenlocaties van Belgische en internationale kunstenaars met interactieve kunstwerken. En het paradijs staat centraal. Met werk van Berlinde De Bruyckere, Yoko Ono, Viktor&Rolf en William Forsythe.

Grand Hornu – Hornu (Bergen)

Werelderfgoedsite Grand Hornu is een bijzondere plek. In dit voormalige mijnencomplex pik je eigentijdse tentoonstellingen mee en bewonder je de arbeiderswijk van weleer. Goed voor een park van 3 ha, 10.000 m² bebouwde ruimte en heel veel symmetrische verzichten.

 

 

Lees ook

5 keer roadtrippen in eigen land

5 keer tafelen in de buitenlucht

5 keer de hoogte in

5 keer waterpret in eigen land

Vorig artikel8x goed eten en drinken in Oostende
Volgend artikelWat met je VAB-Reisbijstand bij wateroverlast?