Toyota Corolla

Toyota is daar met een nieuwe Auris… Dat was alvast de bedoeling toen hij werd voorgesteld op het salon van Genève. Ondertussen is beslist dat de nieuwe compacte middenklasser weer Corolla zal heten.

Van Corolla naar Auris…

De allereerste Corolla verscheen in 1966 en is een sleutelmodel geweest in de doorbraak van Toyota, zeker in Europa. Het duurde niet lang of de Corolla had een sterke reputatie qua betrouwbaarheid en groeide uit tot één van de meest bekende naamplaatjes in het autolandschap. Toyota zorgde voor verbazing en onbegrip toen het in 2007 besliste om in Europa zijn compacte middenklasser voortaan Auris te noemen. Deze typebenaming verwijst naar het Latijnse ‘aurum’ wat zoveel als goud betekent. Bedoeling was om de compacte middenklasser meer uitstraling en prestige te geven. Ook vonden de marketingjongens dat Corolla wat belegen klonk.

en weer naar Corolla…

Tijdens het autosalon van Genève, begin dit jaar, stelde Toyota in avant-première de nieuwe Auris voor maar nu is beslist om die nieuwkomer, die vanaf volgend jaar in de showroom zal staan, weer Corolla te noemen. Brexit of niet, voor de Europese markt zal de Corolla ‘nieuwe stijl’ in het Engelse Burnaston van de montagelijn lopen. De basisversie krijgt een 1,2-liter benzine onder de motorkap. Diesels zullen er niet langer zijn. Wel komen er twee hybriden waarbij een benzinemotor met een elektrische motor wordt gecombineerd. De ene is van een 1,8-liter voorzien en tekent voor 122 pk. De krachtigste heeft 180 pk en maakt gebruik van een 2,0-liter motor. Op het autosalon van Parijs, dat op 4 oktober zijn deuren opent, zal de Corolla in zijn definitieve vorm worden getoond. Toyota voorziet twee koetswerken. Naast de vijfdeurs is er ook een break die Touring Sports heet.

Vorig artikelMontenegro rond in 9 stops
Volgend artikelJullie kozen de 3 mooiste wandelingen van het land