Wegenwerken in GentBelga

Vanaf vandaag, 27 maart 2023, begint Het Agentschap Wegen en Verkeer met een complete renovatie van het wegdek en de bruggen op het knooppunt Zwijnaarde bij Gent. De werken zullen twee jaar duren en een grote impact hebben op het auto- en vrachtverkeer in Gent, Melle en Merelbeke.

Tot en met november wordt de westelijke kant van het knooppunt aangepakt. Van 27 maart tot en met 2 april is de voorbereidende fase. Het verkeer van de E17 dat naar de E40 richting Oostende wil, heeft dan maar één rijstrook. In de ochtend- en avondspits zal dat voor extra files op de E17 vanuit het centrum van Gent en Antwerpen zorgen. Van 3 april tot en met 24 augustus start de grootste hinder. Verkeer dat vanuit Antwerpen, Gentbrugge, het centrum van Gent of het UZ Gent komt, kan niet meer naar de E40 richting Brussel. Omrijden kan via de E17 richting Antwerpen en in Destelbergen de R4 richting Merelbeke. Daar rijd je dan de E40 op.

Ook hinder vanuit Brussel

Op de E40 vanuit Brussel zal ook de E17 richting Kortrijk niet meer bereikbaar zijn. Je kan op verschillende manieren omrijden. Ofwel sla je in Merelbeke al af naar de R4 en in Destelbergen bereik je dan de E17 richting Kortrijk. Of je kiest in Merelbeke voor de R4 richting Drongen; bij Flanders Expo rij je via The Loop naar de E40 en zo via Zwijnaarde naar de E17. Van 25 augustus tot november wordt de afrit van de E17 vanuit Antwerpen naar de E40 richting Oostende aangepakt. Het verkeer zal hier over één rijstrook moeten. Volgend jaar wordt ook de oostelijke kant aangepakt.

De werken aan het viaduct van Gentbrugge zullen starten op 1 juli. Tot 28 juli zal het verkeer op de E17 richting Kortrijk op 2 rijstroken gebracht worden.

Vorig artikelWaarom Knuscabin haar naam niet gestolen heeft
Volgend artikelIs je garage klaar voor onderhoud aan elektrische wagens?