elektrische interventievoertuigen VW ID. Buzz VABFoto's: Wim Kempenaers

Het iconische Volkswagen-busje, de T1, kreeg met de VW ID. Buzz een elektrische reïncarnatie. Het is die wagen die nu ook de vloot van interventievoertuigen van VAB vervoegt.

De toekomst zal meer en meer elektrisch zijn en ook de vloot van VAB past zich aan die evolutie aan. Zo heeft VAB in de vervangwagenvloot elektrische wagens opgenomen, geeft VAB-Rijschool sommige opleidingen met volledig elektrische voertuigen en nu nemen ook de VAB-wegenwachters de eerste volledig elektrische interventievoertuigen in gebruik. Het gaat om de eerste pechverhelpingsvoertuigen in ons land van dit type.

VAB gelooft in de capaciteiten van elektrische voertuigen en de ID. Buzz krijgt dan ook geen speciale opdrachten. Hij zal dus niet specifiek dienen voor de pechverhelping van elektrische wagens, maar wordt gewoon ingezet naast de andere interventievoertuigen. Met dit volledig elektrische voertuig zullen onze wegenwachters vanaf september de baan op gaan voor alle soorten pechverhelping, van motorstoringen tot startproblemen door een platte batterij, bij alle types wagens.

Steeds meer mensen rijden elektrisch en daarom past VAB ook de vervangwagenvloot aan. Zo werden er recent acht Polestar 2’s toegevoegd. VAB-Rijschool voert dan weer rijlessen uit met de Cupra Born. Met al deze ingrepen speelt VAB in ons land een voortrekkersrol in elektrificatie.

Vorig artikelWeekendtip: 4 groene wandelingen in Wallonië
Volgend artikelEindelijk (bijna) zomer: niet te missen events in openlucht