alarmcentraleFoto's: Wim Kempenaers

Tijdens de zomer draait de VAB-Alarmcentrale op volle toeren. Benieuwd hoe onze medewerkers met jouw dossier aan de slag gaan? Dit gebeurt er achter de schermen!

1. Je auto geeft de geest in Montpellier, een onvoorzichtige Zwitser knalt tegen je wagen in Basel, je breekt je arm in Tirol of je dochtertje wordt ernstig ziek aan de Costa Brava. Gelukkig heb je een VAB-Reisverzekering en neem je meteen contact op met de VAB-Alarmcentrale op +32 3 253 65 65.

2. Een bijstandsverlener luistert naar je verhaal, maakt een dossier op en onderneemt meteen actie. Een hotel voor een extra overnachting? Contact met een dokter? Een chauffeur die jou en je gezin naar huis brengt, omdat je met dat gebroken been niet meer kunt rijden? Een vlucht naar huis, omdat er iets ergs gebeurde in de familie? Moet er een vervangwagen gezocht worden als die optie in je contract zit? Wij lossen je zorgen mee op!

3. De VAB-Alarmcentrale draait 24/7 en dus lossen de bijstandsverleners mekaar af. Lopende dossiers worden met de volgende collega doorgenomen, zodat de opvolging gegarandeerd blijft. De operatie van mevrouw Smolders zal deze avond nog gebeuren, dus de ziekenwagen voor het transport naar huis moet verplaatst worden naar morgenvroeg? Geen probleem! De volgende collega weet wat te doen.

4. De bijstandsverlener zorgt ervoor dat het dossier volledig wordt afgehandeld. De bewijstukken van gemaakte kosten bezorg je aan VAB, zodat wij de terugbetaling kunnen regelen. Die hoge facturen? Daar moet jij je geen zorgen om maken.

Belangrijk! Pech of een ongeval? Bel eerst de hulpdiensten en daarna meteen VAB. Zo kunnen we een dossier openen en kun jij maximaal profiteren van onze jarenlange expertise in hulpverlening. Ook voor terugbetalingen is het erg belangrijk dat we meteen op de hoogte zijn van je situatie ter plaatse. Op eigen houtje actie ondernemen lijkt sympathiek, maar als je zonder ons voorafgaandelijk akkoord onkosten maakt, kunnen we terugbetaling niet garanderen.

Kies de formule die bij je past

Bij VAB optimaliseerden we op basis van jullie feedback ons aanbod. De VAB-Reisverzekering had vroeger standaard een wereldwijde dekking. Da’s fijn voor wereldreizigers, maar overbodig voor wie enkel binnen Europa reist. Daarom geven we je nu de keuze. Blijf je binnen de grenzen van geografisch Europa, dan is de ‘VAB-Reisverzekering Europa’ de perfecte keuze. Wie enkel in de buurlanden reist kan dan ook nog eens kiezen voor de optie ‘Frankrijk/Duitsland‘. Ga je buiten de Europese grenzen, dan kies je voor de ‘VAB-Reisverzekering wereldwijd’. Zo betaal je enkel voor wat je echt nodig hebt. Telkens kun je ook kiezen of je al dan niet je eigen voertuig wil laten opnemen in je reisverzekering. Wil je alleen pechverhelping in het buitenland, zonder medische bijstand? Ook dat kan tegenwoordig!

Vorig artikelVertrek niet zonder een reisverzekering op maat
Volgend artikelMeer dan 6 op de 10 reizigers kiezen voor een autovakantie