reisverzekeringShutterstock

De vernieuwde VAB-Reisverzekering houdt nog meer rekening met je individuele reisbehoeften. Voor elk type reiziger bieden wij de perfecte dekking.

De pandemie heeft ons reisgedrag veranderd. De ene blijft nog graag dicht bij huis, de andere wil opnieuw verre oorden ontdekken. En de motorhome, die kende een heropleving. Tot welke categorie je ook behoort, VAB-Reisverzekering heeft het ideale aanbod voor jou.

Blijf je in Europa of reis je wereldwijd?

Bij VAB-Reisverzekering had je vroeger standaard een wereldwijde dekking. Da’s fijn voor wereldreizigers, maar overbodig voor wie enkel binnen Europa reist. Daarom geven we je nu de keuze. Blijf je binnen de grenzen van geografisch Europa, dan is de ‘VAB-Reisverzekering Europa’ de perfecte keuze. Ga je buiten deze grenzen, dan kies je voor de ‘VAB-Reisverzekering wereldwijd’. Zo betaal je enkel voor wat je echt nodig hebt.

Voor motorhomes, klein en groot

Ook wie met een motorhome op vakantie gaat, kan op ons rekenen. Breid je VAB-Reisverzekering uit met de optie ‘Pechverhelping auto/motor Europa’. Die optie volstaat voor kampeerwagens korter dan 6,5 meter, lager dan 3 meter en lichter dan 3,5 ton. Is je voertuig groter, dan neem je de optie ‘motorhome’ bovenop ‘Pechverhelping auto/motor Europa’. We proberen het probleem steeds ter plaatse op te lossen. Lukt dat niet, dan garanderen we voor voertuigen tot 6,5 ton een sleep tot 800 euro.

Krijg je geld terug met de VAB-Annulatieverzekering

Ondertussen weten we dat plotse ziekte weleens roet in het eten kan gooien. Het geld van je vakantie ben je dan kwijt. Dat scenario kun je echter vermijden met de VAB-Annulatieverzekering. Die kun je niet alleen inroepen voor medische redenen, maar ook wanneer je vroeger moet terugkeren door onvoorziene omstandigheden op het thuisfront, zoals inbraak, brand of familiale redenen. Wij betalen je resterende reisdagen dan terug. De VAB-Annulatieverzekering geldt vanaf één overnachting, ook in België, en kun je zelfs voor een lastminutereis afsluiten. Je kunt ook kiezen voor de ‘Formule Reis+Annulatie’, waarbij je kunt rekenen op een mooie korting.

En de mutualiteit dan?

Weet dat een mutualiteit lang niet alles dekt. Sneller huiswaarts keren voor een noodgeval? Langer blijven door onvoorziene omstandigheden? Torenhoge ziekenhuisrekeningen in pakweg de VS? Reddingsoperaties? Allemaal wél gedekt voor wie een VAB-Reisverzekering heeft. En voor hulp bij autopech kun je uiteraard ook niet aankloppen bij de mutualiteit. Met de optie ‘Frankrijk/Duitsland’ of ‘Europa’ is eveneens je voertuig gedekt bij pech of een ongeval. Pechverhelping voor je voertuig in het buitenland kun je voortaan apart afsluiten of combineren met de VAB-Reisverzekering.

Verzeker ook je bagage

Bagage kwijt op de luchthaven of gestolen uit je vakantiewoning? Je VAB-Reisverzekering kun je aanvullen met de optie ‘bagageverzekering’. Wij betalen de waarde tot 1250 euro per persoon terug en voorzien indien nodig een budget om ter plaatse de meest broodnodige zaken te kopen.

Wist je dat…

je in de webshop van VAB ook de snelwegvignetten voor Zwitserland en Oostenrijk en de milieuvignetten voor Duitsland en Frankrijk kunt kopen? Ook de handige péagebadge van Bip&Go bestel je via de VAB-webshop.

Vorig artikelSlow travel bij Nutchel, nu ook in de Elzas
Volgend artikelDit gebeurt wanneer jij de VAB-Alarmcentrale belt