beste elektrische fietsenFoto: Wim Kempenaers

Een goede fiets is de basis van fietsplezier. Maar welke koop je dan? De VAB-verkiezing van de ‘Fiets van het Jaar’ kan een mooie leidraad zijn!

Jaarlijks organiseert VAB de zoektocht naar de beste elektrische fietsen van het moment. Op basis van verschillende elementen als rijeigenschappen, comfort, prijs/kwaliteit verhouding en veiligheid worden de winnaars gekozen. Dit zijn de drie favorieten bij de elektrische fietsen en de speedpedelecs.

 

De beste elektrische fietsen van 2021

 

1. BATAVUS Finez E-go Power Sport

Waarom? De Batavus valt in de smaak door zijn comfortabele rijkwaliteiten en uitstekende wendbaarheid. De jury apprecieert ook de innovatieve verlichting met automatisch grootlicht en laserbeam achterlicht.

(Prijs deelnemende fiets inclusief opties: €3.399)

 

 

2. MOUSTACHE Lundi 27.3

Waarom? De comfortabele rechte zithouding van de Moustache charmeert de jury. Vanaf de eerste meter geeft de fiets een gevoel van vertrouwen. De mooi weggewerkte bekabeling wordt eveneens gewaardeerd.

(Prijs deelnemende fiets inclusief opties: €3.199)

 

 

3. STELLA Morena Premium MDB FI3. STELLA Morena Premium MDB FI

Waarom? De Stella is een zeer moderne fiets met een opvallend goede prijs/kwaliteitverhouding en hoort dus ook thuis in het rijtje van de beste elektrische fietsen. De fiets wordt geprezen door zijn geruisloze riemaandrijving in combinatie met de automatische naafversnellingen.

(Prijs deelnemende fiets inclusief opties: €3.289) 

 

 

De beste speedpedelecs 2021

 

RIESE & MÜLLER Supercharger2 GT vario HS1. RIESE & MÜLLER Supercharger2 GT vario HS

Waarom? Riese & Müller verovert dit jaar het hoogste schavot omwille van zijn algemene rijkwaliteiten. Deze speedpedelec is en blijftn een rasechte kilometervreter van het hoogste niveau.

(Prijs deelnemende fiets inclusief opties: €7.425) 

 

 

FLYER Upstreet62. FLYER Upstreet6

Waarom? Flyer bekoort de jury met de nieuwe krachtige motor in het achterwiel en het mooie in de stuurpen geïntegreerde display. Hij scoorde ook erg hoog omwille van de goede prijs/kwaliteitsverhouding.

(Prijs deelnemende fiets inclusief opties: €5.349)

 

 

SPARTA d-BURST METb Speed3. SPARTA d-BURST METb Speed

Waarom? De Sparta haalt over de gehele lijn erg hoge scores. Deze speedpedelec is een echte eye-catcher en is op vlak van connectiviteit volledig mee met de tijd.

(Prijs deelnemende fiets inclusief opties: €5.698) 

 

 

Tip

Net een nieuwe elektrische fiets gekocht of ga je er binnenkort eentje kopen? Met een VAB-Fietsverzekering is je nieuwe aankoop meteen beschermd tegen schade of diefstal.

 

Lees ook

Hoe vervoer je een elektrische fiets met de auto?

Hoe onderhoud je de batterij van een elektrische fiets het best?

Elektrisch fietsen? Even wennen!

Vorig artikelDit zijn de rustigste stranden aan onze kust
Volgend artikelGeocaching: zo begin je eraan!