Opel Insignia

De Opel Insignia moest de Vectra doen vergeten en daar zijn de Duitsers prima in gelukt. Nu is er de tweede generatie van deze berline.

Rijgedrag

Met deze nieuwe Insignia wil Opel niet langer onderdoen voor de Duitse premiummodellen, maar tegelijkertijd de prijs betaalbaar houden. Dankzij het nieuwe onderstel verloor deze berline 175 kilo, en dat merk je aan het alertere rij- en stuurgedrag. De Insignia stuurt scherp en voelt minder log aan dan zijn voorganger. Het grootste verschil met de Duitse tenoren is de betaalbare prijs. De basisversies krijgen een nieuwe 1.5-turbomotor op benzine. Met 140 pk kwijt die zich prima van zijn taak. Hij blijft opvallend stil en zuinig. Vooral in beladen toestand en wanneer je een beetje moet klimmen, mis je het gullere motorkoppel van een dieselmotor. De kleinste zelfontbrander is de 1.6 CDTi, goed voor 136 pk en ook die houdt de decibelproductie altijd binnen de perken.

Opel voorziet alles wat zijn Duitse premiumconcurrenten aanbieden. Het grootste verschil met de Duitse tenoren is de betaalbare prijs.

Interieur

Door de langere wielbasis en kortere overhangen krijgen de passagiers achterin de Insignia meer beenruimte. Opel voorziet alles wat zijn Duitse premiumconcurrenten aanbieden, gaande van een uitgebreid infotainmentsysteem en een persoonlijke assistent met het ‘On Star’-systeem tot een heuse wifihotspot voor de gedigitaliseerde achterbankgeneratie. Opel voorziet tal van elektronische rijhulpmiddelen (adaptieve snelheidsregelaar, automatische noodremfunctie, spoorassistent) die waken wanneer jij minder alert bent.

TESTWAGEN
1.5 turbo (benzine), 140 pk
TESTVERBRUIK
7,2 l/100 km
CO₂-EMISSIE
133 g/km
BUDGET
vanafprijs: € 26.900 – basisprijs testmodel: € 26.900
BIV: € 152,40
verkeersbelasting: € 118,20
PLUS
  • minder zwaar dan voorganger
  • sportief design
  • comfortabel en veilig weggedrag
  • afwerkingskwaliteit
  • aangename benzinemotor
MIN
  • geen gigantische koffer
  • premiumafwerking maakt wagen flink duurde
  • geen hybride gepland

Ook getest

Opel AstraOpel Crossland X, Opel Grandland X

Leestip

Wist je dat Opel ooit de grootste fietsproducent ter wereld was? Dit soort leuke weetjes lees je in de geschiedenis van Opel.

Vorig artikelIn Vervoering: Peugeot 404
Volgend artikelGetest: Suzuki Swift