péage weer duurderFoto: Shutterstock

Wie over de Franse snelwegen rijdt, zal daar vanaf 1 februari weer wat meer voor moeten betalen. Net als de voorbije jaren stijgen de toltarieven. De Franse péage wordt minstens 2,7% duurder. Vorig jaar was dat nog 4,75%.

In Frankrijk baten privé concessiehouders de snelwegen uit. De tarieven die je moet ophoesten om er te mogen rijden, kunnen jaarlijks op 1 februari worden herzien en die concessiehouders doen dat dan ook. Vorig jaar kwam er 4,75% bij; ook dit jaar is er een prijsstijging van de toltarieven. Zo verhoogt Vinci Autoroutes, de grootste uitbater, zijn tarieven met 2,7%. Sanef en SAPN stijgen met respectievelijk 2,79% en 3,08%. APPR en Area doen er 3,02% en 3,04% bij. Rij je dus binnenkort naar het zuiden, moet je er rekening mee houden dat je trip enkele euro’s duurder zal uitkomen.

Grootste prijsstijging is er bij het viaduct van Millau: plus 5,56% in de zomer, een verhoging met 5,83% de rest van het jaar. Langs de Mont Blanctunnel betaal je 3,32% meer péage, de Duplex 86 in Île-de-France slaat 4,77% op, de A79 in de Allier met 4,99% en het traject Rouen-Le Havre (A150) zelfs 5,41%.

TIP Met de Bip&Go badge passeer je snel langs de péagepoorten. Hiermee kun je ook probleemloos de ‘péage flux libre’ (de zogenaamde onzichtbare tolwegen zonder slagbomen of tolpoortjes) gebruiken en hoef je niet te stoppen aan een betaalterminal. Een Bip&Go badge bestel je heel makkelijk in de VAB-webwinkel.

Lees ook

Zo rij je het snelst langs de péage

Alles over het milieuvignet in Frankrijk

Vorig artikelMag je een middenvakrijder langs rechts voorbij?
Volgend artikelDen Haag, waar streken hebben mág