Peugeot 508

De Peugeot 508 biedt weerwerk tegen het succes van de SUV. Hij is lichter en compacter dan zijn voorganger. Daarmee gaat het Franse merk twee keer tegen de trend in.

Peugeot 508 werd compacter en lichter

Ondanks de overname van Opel door PSA is de fonkelnieuwe Peugeot 508 niet verwant met de Opel Insignia. Peugeot koos bewust voor een eigen lichtere en compactere basisbouw. Zo zet de Peugeot 508 in vergelijking met zijn voorganger zo’n 70 kg minder neer op de weegschaal. Het koetswerk is relatief laag en gestroomlijnd, wat resulteert in een lager verbruik. Dat is alvast een voordeel tegenover de populaire SUV’s van vandaag. Ook is hij 8 cm korter door het inkrimpen van de overhangen. Met die compactheid komt hij dicht bij het formaat van bijvoorbeeld een Audi A4. Tegelijk pakt de Peugeot 508 uit met een inspirerend design: een lage motorkap, goed overwogen porporties en een glooiende daklijn die doet denken aan een coupé. Mooi detail is dat de zijramen frameloos zijn, zoals bij een rasechte coupé. Op die manier wil Peugeot zijn 508 een uitgesproken eigen identiteit geven, differentiëren van de SUV en zijn middenklasser optillen richting premiumsegment.

Veel (opberg)ruimte

De kortere koetswerklengte brengt de binnenruimte niet in het gedrang. In tegenstelling tot de vroegere 508 is de nieuwe versie een hatchback met een heuse kofferklep. De koffer heeft een aanzienlijk volume van 487 liter en in het interieur zijn alle opbergruimtes samen goed voor 32 liter. Peugeot zweert bij zijn i-Cockpit met een hoog gemonteerde tellerpartij. Het arsenaal met veiligheidsvoorzieningen is indrukwekkend. Als optie is er bijvoorbeeld night vision.

Vooral als automaat verkrijgbaar

Er staan twee 1.6-liter benzines gepland. Het vermogen piekt bij 180 of 225 pk. Er zijn drie diesels: een 1.5-liter (130 pk) en twee 2.0-liters (160 en 180 pk). Enkel de basisdiesel is verkrijgbaar met een manuele versnellingsbak. Alle andere uitvoeringen –en als optie op de lichtste diesel – krijgen een achttrapsautomaat mee.

Tip

Liefhebber van het merk met de leeuw? Lees dan zeker ook de geschiedenis van Peugeot of het verhaal van de mooie Peugeot 404 van Marc en Bea.

Vorig artikelWat je niet mag missen in Bergen
Volgend artikelIngrijpende werken Antwerpse ring