Ring Antwerpen

Tijdens de tweede week van de paasvakantie worden er dringende werken uitgevoerd op de Antwerpse ring. Die zullen heel wat verkeershinder veroorzaken.

Wat is het probleem?

Er is een verzakking vastgesteld op het wegdek van de Antwerpse ring ter hoogte van afrit Deurne, en dat over de volledige breedte van de ring in beide rijrichtingen. De schade is naar alle waarschijnlijkheid te wijten aan boringen die werden uitgevoerd bij de voorbereiding van de Oosterweelverbinding. De beweging die deze boringen in de ondergrond hebben veroorzaakt, heeft de grond vermoedelijk tijdelijk onstabiel gemaakt en de verzakking veroorzaakt.

Welke werken moeten gebeuren?

De herstelling wordt uitgevoerd op de drie rechtse rijstroken van de ring richting Nederland. Daar is het wegdek er het slechtst aan toe. Op de overige rijstroken is de verzakking ook merkbaar, maar is de situatie aanvaardbaar. Een oppervlakkige herstelling volstaat niet en dus moet het volledige wegdek er verwijderd en vernieuwd worden. Dat betekent dat het doorlopend gewapend beton tot op de fundering, een diepte van ongeveer 25 cm, wordt opgebroken, waarna er nieuwe wapening wordt aangebracht en beton wordt gestort.

Hier moet je rekening mee houden tijdens de werken

Om de hinder te spreiden, zal het verkeer richting Nederland via een doorsteek in de middenberm twee extra rijstroken van de binnenring krijgen. Het verkeer richting Nederland heeft dan vier rijstroken ter beschikking, waarvan één is voorbehouden voor verkeer dat van de E313/E34 komt. Het verkeer richting Gent heeft nog drie rijstroken ter beschikking.

De op- en afrit Deurne worden afgesloten tijdens de werken. Verkeer moet omrijden via de op- en afrit Merksem.

De aansluitingen van en naar de E313/E34 blijven steeds open. De aansluiting van de E313/E34 op de ring zal echter naar één rijstrook gebracht worden.

De werken zelf zullen ongeveer drie dagen in beslag nemen. De overige dagen zijn noodzakelijk om het beton voldoende te laten uitharden. Ondanks het feit dat er dan geen activiteit te zien is op de werf is deze periode absoluut noodzakelijk voor een goed en duurzaam resultaat.

Wanneer worden de werken uitgevoerd?

Tijdens de tweede week van de paasvakantie zal er dag en nacht gewerkt worden. In de voorgaande weken zullen al voorbereidende werken worden uitgevoerd, maar daarbij wordt geen verkeershinder verwacht.

Ring Antwerpen
Vorig artikelDit is de nieuwe Peugeot 508
Volgend artikelWerknemers verdienen elektrische fiets terug in 3 jaar