Wandelen met een alpaca

Niet alleen enorm snoezig, maar ook het ideale wandelgezelschap. Wij gingen wandelen met een zeer aaibare alpaca aan onze zij en kwamen helemaal relaxed thuis!

In het Oost-Vlaamse Bambrugge verwelkomt Kris ons samen met zijn acht alpaca’s. Terwijl we rustig kennismaken met zijn wollige kroost vertelt hij alles wat we moeten weten voor we gaan wandelen. Eens ze ons vertrouwen, kunnen we vertrekken. Elk met onze eigen alpaca!

 

Wandelen was nog nooit zo rustgevend

Wij nemen Oli, Alice en Ariël mee op pad en kunnen al snel niet anders dan ons volledig over te geven aan hun traagheid, waardoor we vanzelf rustig worden. Zelfs bij het oversteken van een drukke baan maken onze alpaca’s zich weinig zorgen. Ze slenteren de straat over en kijken, in tegenstelling tot sommige autobestuurders, niet eens vreemd op.

Gaan wandelen met een alpaca werkt enorm rustgevend.

We wandelen een bosrijke omgeving in terwijl Kris vertelt over de omgeving. Af en toe neemt onze alpaca een pauze om te grazen. Wij laten hen rustig doen, want ze houden er niet van om meegetrokken te worden. Soms lijkt het wel alsof zij met ons gaan wandelen, en niet andersom. Dat de viervoeters ook graag in de speeltuin vertoeven, bewijst Ariël onderweg wanneer ze begint te rollenbollen in het zand.

Oli neemt steeds de leiding over de groep. Hij is het mannetje en de koppigste van allemaal. Maar als ik lief “Oli kusje” vraag, dan toont hij zich gauw van zijn liefste kant. Alpaca’s worden graag aan hun nek gestreeld, maar niet op de rug, dan kunnen ze weleens met hun achterpoten slaan.

 

Een alpaca is lief én slim

Gaan wandelen met een alpaca werkt enorm rustgevend. Los van hun hoge aaibaarheidsfactor zijn het lieve en intelligente dieren. Geen wonder dat ze ook gebruikt worden voor bepaalde therapieën. Een alpaca laat zijn gevoelens zien via de lichaamstaal, net als de mens. En dat zorgt voor verbinding en wederzijds vertrouwen. En voor wie het zich afvraagt: alpaca’s spuwen normaal gezien niet.

Half maart krijgt Kris er twee cria’s (babyalpaca’s) bij. Mama-alpaca’s Posh en Oxanna bevallen dan na een draagtijd van bijna twaalf maanden. Wie de kleintjes van dichtbij wil zien, boekt maar beter een wandeling vanaf half maart!

 

Wandelen met een alpaca: praktisch

Kris biedt verschillende wandelformules aan, maar door de huidige maatregelen kunnen er slechts drie formules doorgaan:

  • Alleen op stap met 2 alpaca’s: € 50, 1u30
  • Alleen op stap met 3 alpaca’s: € 75, 1u30
  • Begeleide wandeling met Kris: vanaf € 60, 2u

Alle info over de wandelingen en reserveringen vind je op de website van Alpaca Bambrugge.

 

Nog meer bijzondere belevingen?

Wat dacht je van paardrijden in de duinen, een echte outdoor escape room of een verrassingsdag in Antwerpen?

Vorig artikelWHOOwine: Wonderlijke wijn met een verhaal, geleverd bij je thuis
Volgend artikelGetest: Dacia Sandero