WHOOwineAdvertentie

Nu we met z’n allen veel meer thuis zijn, gaat er niets boven een gezellig etentje of een knusse tv-avond met een heerlijk glaasje wijn. Vooral als die wijn ook nog eens duurzaam is, gemaakt wordt door authentieke wijnboeren in heel Europa én zorgeloos aan huis geleverd wordt in een fraaie box vol informatie en interessante wijnweetjes: dat is WHOOwine.

Passie voor duurzame wijn

Vraag sommelier en WHOOwine -oprichtster Lucia Buysschaert wat haar grootste ambitie én vurigste wens is, en ze aarzelt geen seconde: het verhaal vertellen achter de lekkere wijnen die ze aanbiedt in de WHOOwine Box. En de mensen in de kijker zetten die ze met zoveel liefde en vakmanschap maken.

“Ik zag de afgelopen jaren zoveel passie en ambacht en dronk zoveel ongelooflijk lekkere wijntjes, maar daar wordt zelden iets over verteld. Met WHOOwine wil ik tonen dat er wel degelijk een verschil is tussen een wijnboer die een jaar lang zijn land met veel liefde en respect voor de natuur bewerkt en dan met zijn eigen druiven wijn maakt, en de wijnindustrie waar winstcijfers de inhoud van een fles bepalen.”

 

Lucia kiest daarom zorgvuldig de lekkerste wijnen van duurzame Europese wijnmakers uit. Die werken allemaal ambachtelijk en met respect voor de natuur. Ze gebruiken geen schadelijke sproeistoffen, grote hoeveelheden sulfieten of smaak-en kleurstoffen. En ze kiezen bijvoorbeeld bewust voor natuurlijke kurk of voor een schroefdop van recycleerbaar materiaal.

 

WHOOwine is wijn met een verhaal

Lucia levert die wijn rechtstreeks van de wijnmaker bij je thuis in een mooie WHOOwine Box. Daarin vind je bovendien het persoonlijke verhaal van de wijnmaker, informatie over de wijnen en interessante wijnweetjes. Nog meer informatie staat op de website met filmpjes over de wijnboeren en foodpairing tips. Een echte totaalbeleving dus, voor kenners en liefhebbers.

“Elke authentieke wijnmaker heeft zijn eigen manier, zijn eigen verhaal. Met WHOOwine wil ik liefhebbers en fijnproevers die verhalen laten ontdekken. Wijn wordt ook altijd heel complex voorgesteld. In mensentaal uitleggen hoe een simpele druif omgetoverd wordt tot een magische wijn, daar haal ik enorm veel voldoening uit”, vertelt Lucia.

 

Een abonnement of zelf je box kiezen

De WHOOwine Box wordt in heel België aan huis geleverd. Hoe vaak je hem wil ontvangen, kies je zelf. Eenmalig of om de 2 en 3 maanden via een Wijnabonnement.

“Onze eerste box was een leuke ontdekking, en vooral heel mooi en verzorgd geleverd! De info en verhalen over de wijnbouwers zijn een echte meerwaarde. En uiteraard het allerbelangrijkste: de wijn is heel lekker! Onze eerste nabestelling was binnen de week geleverd. Top!” – Ludwig uit Deerlijk

Korting voor VAB-leden

  • WHOOwine Box voor € 40 i.p.v. € 50
  • 10% korting op je WHOOwine Abonnement naar keuze
Vorig artikelBen je verplicht om links op de weg te wandelen?
Volgend artikelEen alpaca als wandelmaatje!