Laat je in Antwerpen verrassen door Antwerp UnpluggedSofie Roth

In een stad als Antwerpen valt zoveel te beleven dat het weleens moeilijk kiezen is. Gedaan met keuzestress! Laat je met de box van Antwerp Unplugged verrassen door een mooi gevuld programma.

Een medewerker van Antwerp Unplugged wacht ons op in de vertrekhal van Antwerpen-Centraal, terecht verkozen tot één van ’s werelds mooiste treinstations. Meteen iets om van je bucketlist af te vinken. Jan overhandigt ons een kleurrijk doosje dat ons verrassingsprogramma voor vandaag zal onthullen. Wij kozen voor de ‘step-in box’, waarbij tijdens de activiteiten enige lichaamsbeweging vereist is. Wie zich eerder een dagje ziet ontspannen, kiest voor de ‘chill-out box’. Op ons programma prijken een begeleide fietstocht door het historische centrum, een picknick in het Stadspark en een bezoek aan de fototentoonstelling ‘Iconobelge II’ in de vernieuwde Handelsbeurs. Laat maar komen!

Geschiedenislessen op de fiets

Nicolas van Cyclant zal ons zijn geliefde Antwerpen tonen vanop zijn geliefde fiets. Gewapend met drie versnellingen en een fietsmand zetten we koers naar het gloednieuwe Mediaplein achter het station. Hier wordt iedere dag het VTM Nieuws ingeblikt en verzamelen meerdere krantenredacties. Terwijl we langs het Stadspark en via het oude justitiepaleis naar de vernieuwde Scheldekaaien trappen, doet Nicolas zijn liefde voor Antwerpen en geschiedenis uit de doeken. We leren dat het Zuid vroeger één groot, Spaans paleis was en dat voor het Museum van Schone Kunsten op 13 oktober 1944 de eerste V-bom op Antwerpen insloeg. Na een blik op de Schelde slaan we de wirwar aan straatjes in, het oude stadsgedeelte in. Langs de snuisterwinkels in de Kloosterstraat en de terrasjes op de Vrijdagmarkt. We zwaaien naar Brabo op de Grote Markt, dromen van een klein jacht in het Willemdok met het MAS als buur en eindigen bewonderend aan een van Antwerpens nieuwste pronkstukken: het Havenhuis. Want zo uniek en veelzijdig is deze stad!

We leren dat het Zuid vroeger één groot, Spaans paleis was en dat voor het Museum van Schone Kunsten in 1944 de eerste V-bom op Antwerpen insloeg.

 

Hernieuwde glorie

Waar beter picknicken dan in ons eigenste kleine Central Park, het Stadspark van Antwerpen. De Caravan, een ontbijt- en brunchbar aan Park Spoor Noord, heeft een copieuze picknickmand voorzien. De quinoasalade, charcuterie en yoghurtpotjes met vers fruit moeten er al snel aan geloven, en de dikke plakken brownie leveren menig jaloerse blikken van voorbijgangers op. Aanvallen!

Met vernieuwde energie begeven we ons naar de Handelsbeurs, de laatste stop op ons programma. Het indrukwekkende gebouw was tijdens de Antwerpse Gouden Eeuw een van Europa’s belangrijkste effectenbeurzen. De kenmerkende open rechthoek met overdekte zuilengalerij werd de laatste jaren in zijn oude glorie hersteld. Vandaag huisvest de neogotische parel tijdelijk de tentoonstelling ‘Iconobelge II’ met het werk van verschillende modefotografen als Marc Lagrange, Stephan Vanfleteren, Frieke Janssens en Karel Fonteyne. En die mogen wij gaan bezoeken met onze bon van Antwerp Unplugged. Om nadien onze route d’Anvers af te sluiten met een koffie en een pannenkoek. Van een verrassing gesproken!

 

Antwerp Unplugged: praktisch

Prijs?

Een box kost € 49,50 per persoon, maar heeft een waarde van € 59,50.

Waar en wanneer?

De meeste programma’s starten om 10u en eindigen (ten laatste) om 18u, tenzij anders aangegeven. Via mail ontvang je het tijdstip en de locatie van afspraak. Die laatste hangt een beetje af van wat jouw verrassingsprogramma in petto heeft.

Boeken?

Koop jouw verrassingsbox van Antwerp Unplugged via deze link.

Tip

Op antwerpenstraalt.be vind je een hoop inspiratie voor een coronaproof bezoek aan Antwerpen.

Lees ook

Antwerpen Barokstad, anno toen en nu

5x hip ontbijten in Antwerpen

De lage emissiezone Antwerpen: 8 vragen & antwoorden

Vorig artikelDe maximumsnelheid op de Brusselse ring gaat naar 100 km/u
Volgend artikelRuilen schoolgaande kinderen de bus in voor de fiets of de auto?