Activiteiten met dieren

Niets dan voordelen aan een activiteit met dieren: het zorgt niet alleen voor vertier, het zou ook je bloeddruk verlagen en de aanmaak van het gelukshormoon endorfine stimuleren. Én je kroost beleeft gegarandeerd een dag om nooit te vergeten! Vanessa Sanders van de website nooitgedachtland.be selecteerde 4 originele activiteiten met dieren.

Snorkelen tussen tropische vissen

Je zou het niet verwachten, maar in Limburg kun je zwemmen tussen tropische vissen! En zonder je zorgen te moeten maken om haaien, kwallen en andere zeedieren waar je beter weg van blijft. Bij duikcentrum Todi in Beringen krijg je een duikpak, zwemvliezen en een duikbril en tuba of snorkelmasker. (Als je kiest voor een volgelaatsmasker, kun je alle kanten opkijken en adem je onder water door je mond of door je neus.) Er is geen minimumleeftijd; je moet wel een zwembrevet hebben natuurlijk. Dobberend de mooie onderwaterwereld bewonderen, een onvergetelijke duik voor het hele gezin!
Snorkelbeurt 2u, vanaf € 16

 

Knuffelen met koeien

Ben je een echte dierenvriend, dan wil je deze activiteit op de boerenbuiten vast op je lijstje zetten. Na ontvangst met koffie en thee, een omkleedmomentje (je krijgt een overall, laarzen en een boerenzakdoek) en uitleg door boer Ben van Boerderij Versteynen in Ravels, breng je een bezoek aan de pasgeboren kalfjes. Om erna over te gaan tot het ‘grote’ werk: knuffelen met volwassen koeien, in de stal of in de wei. Naast het reilen en zeilen van een melkveebedrijf, ontdek je hier dat elke koe een eigen temperament heeft. Slaag jij erin om een knuffel terug te krijgen?
Elke zaterdag 14-17u, € 35 (volwassenen) en € 15 (kinderen)

 

Je eerste vis vangen

Misschien niet één van de meest diervriendelijke activiteiten, maar wel één die vaak tot de verbeelding spreekt: in Rivéo in het Waalse Hotton, waar alles draait om rivieren, kan je een visinitiatie boeken. Het programma bestaat uit een workshop in de voormiddag en eentje in de namiddag. Eerst maak je kennis met de vissen die in de aquariums rondzwemmen. Daarna trek je, gewapend met emmers, netten en bakken, naar de nabijgelegen rivier, waar je op zoek gaat naar de fauna in het water. Na de middagpauze ga je aan de slag als beginnende visser. (Vergeet je laarzen of watersandalen niet!) Bekijk zeker het volledige aanbod van Rivéo, want er zijn nog meer leuke activiteiten te boeken.
Vanaf 7 jaar, 3 of 6u

 

De pap geven aan kamelen

Zin in een buitengewone safari? Dan moet je de grens over naar Kamelenmelkerij Smits in Noord-Brabant, de enige kamelenmelkerij van Europa. Je krijgt er iets lekkers aangeboden, terwijl je alles te weten komt over de dieren en de melkerij. En je krijgt ook de kans om de dieren te voederen, op hun rug te zitten en kalfjes de fles te geven. Als afsluiter ga je uiteraard zelf kamelenmelk proeven en je bakt samen lekkere wafels. Voor wie wat langer wil blijven hangen, is er bij de kamelenmelkerij ook een restaurant met terras. Drankjes worden er bezorgd door een vliegend tapijt!
Duur 2u, prijs € 11 p.p.

 

Paardrijden in de duinen

Manège Ter Duinen, tussen badsteden Koksijde en Oostduinkerke, is de ideale startlocatie om te gaan paardrijden in de duinen. Aan de rand van de manège start een uitloper van natuurreservaat De Hoge Blekker. Je hoeft maar de straat over te steken. Wie nog geen ervaring heeft, kan eerst een paar rondjes op de buitenpiste oefenen, zodat je je paard leert leiden, draaien en stoppen. En daarna de duinen in. Wat een gevoel van vrijheid! Je leest onze ervaring hier. Voor een strandwandeling heb je wél ervaring nodig.

Vanaf 12 jaar, € 18 p.p. voor 1 uur.

 

Meer leuke activiteiten met dieren

Een alpaca als wandelmaatje
Wandelen met dieren

Previous articleWinterbanden, de feiten en fabels
Next articleNatuurhuisje: zuivere lucht happen in Zoersel