natuurhuisje in Zoersel

Met alleen maar bomen als buren is het aangenaam toeven in dit natuurhuisje in Zoersel. Het devies van Bos ’t Huisje is dan ook ‘natuurlijk genieten’. In zo’n rustgevend kader is dat geen moeilijke opdracht.

Veerle en Yves besloten de vijf hectare grote tuin achter hun charmante Swaenhoeve open te gooien voor wie nood heeft aan rust. Hier onthaast je vanaf het moment waarop je door de poort van hun erf rijdt. Geen overvol activiteitenplan nodig. Gewoon op een bankje in de zon zitten en genieten van de groene omgeving.

 

 

Uren turen naar het groen

Op een open plek tussen de Zoerselse bomen timmerde het koppel het Bos ’t Huisje in mekaar. De houten wanden geven bij het binnenstappen meteen een huiselijke indruk en door de grote ramen glijdt de natuur het huisje binnen. Terwijl de houtkachel zacht tikkend de ruimte met een behaaglijke warmte vult, kun je met een kopje thee uren turen naar het groen en de wuivende bomen. Natuurlijk genieten, weet je wel. Zo sluit de filosofie van het koppel mooi aan bij de missie van Natuurhuisje, dat het Bos ’t Huisje in z’n aanbod heeft zitten. Samen met je partner, gezin of vrienden het leven vieren, terwijl je de geneugten van de natuur in je opneemt.

Terwijl de houtkachel zacht tikkend de ruimte met een behaaglijke warmte vult, kun je met een kopje thee uren turen naar het groen en de wuivende bomen.

 

Douchen onder de blote hemel

De cabin heeft een knusse zithoek, een ruime keuken, twee slaapkamers en een binnen- en buitendouche. Die laatste is bruikbaar zo lang het weer dat toelaat. Heerlijk om het warme water over je huid te voelen stromen onder de bescherming van de blote hemel en het bladerdek. Het fris geurend badlinnen maakt de ontspannende ervaring compleet. Wie dat wenst, kan ’s morgens een gevarieerde ontbijtbox laten leveren. Aan de ontbijttafel kijk je uit op de Friese paarden die net als jij aan het knabbelen zijn. Jij aan je pistolet, zij aan hun hooi.

 

 

Een speelbos voor de kinderen

Het bewuste gebrek aan wifi zorgt ervoor dat je kinderen hun spelconsole links laten liggen en in het bos hun creativiteit naar boven laten komen. Een dorre tak wordt plotsklaps een middeleeuws zwaard. Pak aan, jij gemene ridder, dit kasteel neem je niet zomaar in! Kinderen mogen mee de paarden verzorgen of een eindje wandelen met een pony. Naast de houten cabin kun je ook in één van de twee glampingtenten of in de loft van de hoeve logeren. Zoals bij elk verblijf dat je bij Natuurhuisje boekt, gaat er een klein bedrag naar een natuurproject om het leefgebied van een diersoort te verbeteren of om de biodiversiteit te bevorderen.

In het bos laten kinderen hun creativiteit opnieuw naar boven komen. Een dorre tak wordt plotsklaps een middeleeuws zwaard.

 

Praktisch: natuurhuisje Zoersel

Adres

De Swaenhoeve, Sint-Antoniusbaan 254, Zoersel

Prijzen

Vanaf € 415 voor een weekend.

Reserveren

Het Bos ’t Huisje en de andere logies op de Swaenhoeve kun je boeken via Natuurhuisje.

Eropuit met de auto?

Vertrek niet zonder VAB-Pechbijstand. Dag en nacht bescherming bij autopech of een ongeval in heel de Benelux.

Onze tips in de Voorkempen

Tocht in een open koets

Op de Swaenhoeve kun je niet alleen naar de paarden kijken, je kunt er ook mee gaan rijden. Yves en goede vriend Leo spannen de paarden graag voor de open koets voor een verkwikkend tochtje door de Brechtse Heide of het Zoerselbos. Zeker voor kinderen een unieke ervaring. Je keert terug met je longen vol zuurstof en een hoofd vol mooie postkaarten. In de koude maanden trakteert Veerle na de tocht op een dampend kopje soep.

Heerlijk zondigen

Bij Bar Bagel schuif je aan voor een ontbijt dat doet watertanden. Of ga voor lunch, high tea of een zoet tussendoortje. Hier worden dagelijks heerlijke taarten gebakken en de huisgemaakte scones doen je likkebaarden. Het karaktervolle interieur maakt het kader compleet.

Wandelen rond de abdij van Westmalle

De abdij van Westmalle is zeker niet de mooiste van het land. Je kunt ze trouwens niet bezoeken. Maar het is wel mooi wandelen in de aangrenzende Brechtse Heide. Stippel zelf een knooppuntenroute uit of kies voor het Trappistenpad van acht kilometer. Sowieso is het een ideaal excuus om achteraf in de brasserie aan de overkant van de abdij te genieten van een Trappist Westmalle, één van de zes erkende Belgische trappistenbieren. Of vraag een triptrap; half trippel, half trappist.

Vorig artikelActiviteiten met dieren? Beestig leuk!
Volgend artikel4 tips om te rijden bij laagstaande zon