De mooiste B&B's in Belgische Vlaamse stedenB&B Bea Mombaers © Raf Maes

Na de mooiste Belgische bed and breakfasts in het groen zochten we nu onze favoriete B&B’s in Vlaamse steden. Om die citytrip in eigen land nog meer cachet te geven.

Op-en-top Belgisch

Graaf, Gent

De bed and breakfast van Gwynn en Kenzo telt drie kamers die elk helemaal anders ingericht zijn. De eigenaars gaan prat op Belgisch design: ze werkten nauw samen met zowel opkomend en gevestigd talent van eigen bodem. Dat je vlak bij het mooie Prinsenhof slaapt, maakt dit logeeradres zowaar nog unieker.

Sint-Margrietstraat 52 in Gent, vanaf € 110 per nacht, graafgent.be

 

One room guesthouse

Studio Penelope, Antwerpen

Vlak bij het Antwerpse Middelheimpark tel je sinds kort schaapjes bij Studio Penelope, een bijzondere one room guesthouse. Verwacht je aan een uniek interieur dat overgoten werd met een luxesausje: roze terrazzovloeren, veel zachte stoffen, Hongaarse puntparket, dikke badjassen, Grown Alchemist-producten, een vintage platendraaier en een propvolle minibar. Een op-en-top genietadres dus.

Troyentenhoflaan 52 in Antwerpen, vanaf € 175 per nacht (incl. ontbijt), studiopenelope.com

 

Kunstwalhalla

Druum, Brussel

De zes kamers van Druum, een artistieke bed and breakfast in de Brusselse Dansaertwijk, werden ingericht door lokale en internationale kunstenaars en zien er dus allemaal anders uit. Een plek waar je nooit op uitgekeken geraakt en dus maar al te graag een tweede (of derde) keer terugkomt.

Hopstraat 63 in Brussel, vanaf € 90 per nacht, druum.be

 

Doe mij maar eclectisch

Kind of OJ, Brugge

Brugge binnenstebuiten keren wordt nog fijner als je ’s avonds in een heerlijk bed kunt ploffen. Kies bed and breakfast Kind of Oj, de op-en-top inspirerende slaapplek van interieurarchitect Jo Hoeven. Het karaktervolle huis aan de rand van het historische centrum heeft drie stijlvolle suites, een indrukwekkende leefruimte met open haard en een grote tuin. Het interieur is een zalige mikmak van objecten van kunstenaars en die wisselt Jo af met eigen ontwerpen. Vraag Jo naar zijn Brugge-tips, dan struin je ook door de minder toeristische straatjes van de stad.

Guido Gezellelaan 36 in Brugge, vanaf € 235 per nacht, kindofoj.com

 

Inclusief Provence-vibes

Hemelhuys, Hasselt

Hemelhuys is zonder twijfel de meest charmante B&B van Hasselt. Je slaapt er in het hart van de stad in landelijke kamers die je doen dromen over de Provence. Ann en Liesbeth, de gepassioneerde eigenaressen, zorgen ervoor dat je je er instant thuis voelt.

Hemelrijk 15 in Hasselt, vanaf € 125 per nacht (incl. ontbijt), hemelhuys.be

 

Hier wil je niet meer weg

Bea Mombaers, Knokke

De immer stijlvolle interieurarchitecte Bea Mombaers opende even terug een nieuwe bed and breakfast in badstad Knokke. Ze combineert oud en nieuw op een ingenieuze manier en maakt op die manier van haar logeeradres een ware designparel aan de kust. De B&B ligt op wandelafstand van het strand.

Hazegrasstraat 37 in Knokke, vanaf € 180 per nacht (incl. ontbijt), bea-bb.com

 

Tip

Op vakantie in eigen land? Denk aan je VAB-Pechbijstand! Dag en nacht bescherming bij autopech of -ongeval in heel de Benelux.

Lees ook

6 B&B’s in het Belgische groen

De Charmantste vakantiehuizen in de Ardennen

Love shacks: romantiek verzekerd in deze liefdesnestjes

7 boomhutten en cabanes in het bos

Vorig artikelThuis een laadpaal plaatsen levert belastingvoordeel op
Volgend artikelGetest: de nieuwe Renault Kangoo